Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 25E JULI
25-7-2011

Goedenmorgen iedereen, update's steeds onder aan de bldz

Het is weer maandag, het gaat snel, nog een paar weekjes en het seizoen 2011 is weer voorbij. Tot nu toe gaat het goed hier, mooie uitslagen, mooie kampioenschappen( o.a. Beste fondduif van de afdeling).

Afgelopen zaterdag geen vluchten gehad, jammer maar begrijpelijk. De vlucht vanuit Chateaoroux is toch doorgegaan, toen ik gistermorgen om 08.00 op TT keek stond er nog uitgesteld( zal wel van zaterdag geweest zijn), later las ik dat ze gelost waren. Nu waren de duiven van de Friesche Fondclub mee met die van afdeling 8, ze werden laat gelost..voor afdeling 8 geen probleem, maar hier in 11 tot 110 km verder, de duiven begonnen te vallen vanaf 19.28 uur. Wat ik begreep kwamen ze wel aardig, viel niet tegen, volgens mijn bron. De punten waren er niet uit dacht ik, dus vanmorgen nog even doorklokken. Torre van Arie Dijkstra is nu 1e Asduif eendaagse fond geworden van de Friesche Fondclub, van harte gefeliciteerd. Onze Dalia stond 1e Asduif maar we hebben niet mee gedaan. Dalia is met ruime voorsprong Asduif fond van de afdeling geworden.

De jonge duiven zijn er op dit ogenblik uit, het is nu 08.39 uur, ze vliegen nu een half uurtje

update 09.30 uur

De jonge duiven zijn er weer in, ik heb er nog twee oude duivinnen bij gedaan( 062 en 716), overal zitten koppels nu, enkele al op eitjes.

De oude duiven mogen er nu even uit, ze zitten gekoppeld, ik zou as vrijdag pas koppelen, maar ze waren er echt aan toe, dan maar een paar daagjes eerder.

Gisteren de jonge duiven uitgerookt met Koudijs Droogontsmetter. Bij de oude duiven had ik hem ook aangestoken, maar was later weer uit gegaan...dus vandaag nogmaals even proberen.

Het is slecht weer buiten..tijd voor een mooie duivenfilm, bel even met Jos en Marijke Voortman van de Koerier duivenfilms. En vraag om de film van uw keuze( jonge duiven, dubbel weduwschap, nestspel etc), de Nieuwe van Adrie Kors uit Steenwijkerwold is zeker een aanrader ! Bel: 030-2660160

update 11.00 uur

Ik ben net weer even bij de duiven geweest, ziet er allemaal goed uit.

Voor Dik van de Berg, lees aub mijn dagboek niet, dan kunt U zich ook niet ergeren, het is MIJN dagboek, niet die van U.

Het gaat gezellig worden as donderdag avond bij p.v. de Vredesduif. Nu hebben ook Ydo en Elco Homma zich opgegeven voor de fotosessie van Falco Ebben( vanaf 18.15 uur in het gebouw aan de indusstriestraat te Noordwolde), en waarschijnlijk komen de mannen van Combinatie de Boer ook met hun teletekstduiven. Meld u even aan bij Falco of bij mij

Update 11.31 uur

Net belde Jaap Schut uit Kootwijkerbroek( club Voorthuizen), : "sinds dat ik jou adviezen op volg Gert Jan, gaat het als een speer, afgelopen zondag 10 duiven mee op de dagfond, ik begin met de 2e en in 1 uur alles thuis, ongelofelijk" Jaap van Harte Gefeliciteerd !

Terug