Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 2E AUGUSTUS.
2-8-2011

Goedenmorgen,

Vanmorgen de duiven( jongen) weer ff weggehad, naar de Neushoornweg te Ens, ik zal eens precies opmeten hoeveel km het is( door de lucht). Ze waren al binnen en gevoerd voor ik thuis kwam. De oude duiven zijn nu buiten, zitten in bad.

Gisteren een vliegprogramma voor de "verliezen van jonge duiven liefhebbers" op mijn site gezet, er was vraag na. 11 mailtjes hier over gehad, 10 voor 1 tegen. De vraag was wat mijn eigen mening was?? Mijn mening? Ik geef aan wat het beste voor de sport zou zijn( misschien), om de verliezen te voorkomen. Maar wat mij betreft mogen we ook 15 Mei beginnen met Jonge duiven( als in Belgie), ik pas me aan.

Hoe gaat het in "mijn"afdeling ? volgend jaar? Geen idee, we hebben een sterkte stem uit omgeving Zwaagwesteinde, met een paar vriendjes aan de zijtakken, die maken de dienst uit in de afdeling. Als zij zeggen we beginnen op 1 September beginnen we op 1 september, willen zij op 1 Mei beginnen dan doet de afdeling dat. Of dit goed is? Nee, dat denk ik niet, de afdeling moet naar ALLE leden luisteren op een vergadering, met 2 of 3 vliegprogramma's komen, hierover laten stemmen( per club x aantal leden) en dan als bestuur beslissen. Maar door angst besluit het bestuur vaak wat een bepaalde groep wil, vorig jaar een prachig concours met verdeling in Noord en Zuid, de "groep tegenstemmers" heeft een commissie opgericht(heel slim natuurlijk om daar tegenstanders in te zetten -1 voorstander), en de afdeling ging dit jaar weer in eens los. Nu zijn er massa's verliezen met jonge duiven, dit had veel minder geweest met Noord/Zuid lossing... Maar nu komt er van "de groep" wel weer nieuwe voorstellen, en met een beetje dwang( verbaal) gaat de afdeling mee. Dus even afwachten hoe de "groep" het wil, en zo gaan we dus volgend jaar spelen, er word heus geen rekening gehouden met die spelers in het Westen of zuidoosten, ja even een paar regeltjes..en dan verder tot de orde van de dag. De wil van "de groep"zal geschieden, let op volgend jaar ! Mij maakt het dus allemaal geen reet meer uit, of ik blauw of geel zeg, ze maken er gewoon groen van. Het gaat een hete herfst worden stond al op internet, heet bedoelen ze mee, hun zin doordrammen.

Maar om nog even terug te komen op de verliezen van de jonge duiven, sommigen verliezen niets! Sommige afdelingen verliezen bijna niets! lossen die anders? hebben die andere wagens? zitten daar meer duiven op minder vierkante kilometer? Wat is de oorzaak? Laten we dan zo doen Volgend jaar afdeling 8 beginnen met jonge duiven op 15 Mei, en afdeling 11 na de oude duivenvluchten eerst natour en dan jonge duivenvluchten, en dat drie jaar volhouden, dan kunnen we zien hoe en wat. Afdeling 8 mag natuurlijk ook afdeling 9 of 10 zijn.

Maar heeft u al wat gehoord van het nieuwe NPO bestuur? leven ze nog?

En mijn( 11) afdeling bestuur? Is dat nu al compleet? Hebben ze de "lege plekken" aangevuld? Wie zitten er nu dan?

Penningmeester...VACANT

2e Voorzitter...VACANT

2e Secretaris...VACANT

Onze 1e Voorzitter>>>>naar NPO bestuur...Dus eigenlijk ook ..VACANT

o ja, Vervoerscommissie 1 plek( van de 2) VACANT

http://www.duivensites.nl/default.asp?Title=1e+Asduif+Fond+Friesland+%9296+%2D+Gert+Jan+Beute%2C+Wilhelminaoord&ContentId=1877&LanguageId=31&NewsId=65101

update 13.25 uur.

Zo de eerste mailtjes over bovenstaande zijn al weer binnen. Snel naar het werk, moet om 14.00 uur beginnen tot 23.30 uur. Morgen lekker vrij, met mooi weer gaan we naar zo'n 80/100 km met de jongen, of misschien rijden we wel door naar Baarle-Hertog(Belgie), beetje naar het weer, temparatuur en bewolking kijken. Dat doen we zelf tegenwoordig, weer voorspellers hebben het meestal fout.

De jongen tussen de middag wat Beute Smurrie gegeven, pinda's kaas, Herstel-Power en Beute Sport.

 

 

Terug