Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 5E AUGUSTUS
5-8-2011

Goedenmorgen iedereen,

Het regent hier( het is nu 09.00 uur) de jongen zijn er een half uurtje uit.

Hoeveel gaan er mee vanavond? zoals ik nu kan inschatten zo'n 50 stuks, maar het kunnen er ook zo maar 10 meer of minder worden.

Gisteren een rare dag, drie van de vier duiven die nog misten van zaterdag kwamen terug, de eerste in de ochtend en de beide anderen laat op de avond. Deze drie zitten nu natuurlijk nog in het hok, die gaan niet mee naar buiten, houden de club op. Dus van afgelopen zaterdag nog 1 duifje, dat valt gelukkig mee. De eerste maakte net 1000 mpm, de rest liep snel terug, ik had een flink gat tussen de eerste en tweede duif, maar dat was bij velen zo bleek later.

De combinatie van der Walle uit Noordwolde gaat na bijna 60 jaar met duiven spelen de handdoek in de ring gooien. Lammert en Antje kunnen niet meer voor 100% gezien hun leeftijd. Nu gaan alle duiven straks weg...wil iemand nog wat van die rappe vogels? dit jaar nog 1e NPO Pithiviers en weer een super uitslag op Chateauroux( 744 km). maar eigenlijk zijn hun duiven het beste op de korte sprint van 80/300 km. Dus voor weinig centje goede duiven 0561-431974 , U kunt gewoon bellen.

Gisteravond met Hans Stephanus uit Steenwijk naar Gunter Prange geweest( In Meppen Duitsland), zeer gezellig. Er waren nog twee liefhebbers, dat is gezellig maar ook jammer voor Hans. Gunter moest zijn aandacht verdelen natuurlijk. Ik heb de rondleiding maar gedaan, we zijn in alle hokken geweest en hebben veel duiven bekeken.

de aangewezen duifje voor morgen:

altijd een gok 1e getekende 11-4223690 Emerson-T en 2e getekende 11-4223747 Epaphras-T, daarbij is de vermelding dat de 747 nog maar 1 x is meegeweest en twee weken geleden is opgehaald bij Adrie Bosch uit de Wijk( na 3 weken zwerven), dus een echte gok :)

Update 12.20 uur

Vanmorgen visite gehad van twee liefhebbers uit Weiteveen, gezellige mannen. En van vader en zoon Knol uit Zwolle. Was weer een drukte van jewelste.

De jongen hebben lang en hard gevlogen, bij binnenkomst ongeveer 500 gram Hennep gehad( voor 60 duiven), vinden ze altijd lekker.

Hoe het mijn gezondheid gaat vroeg een liefhebber, met al die drukte van de laatste jaren was hij bezorgt over mijn gezondheid. Bedankt, gaat goed. ben nog 105,7 kilo( in April nog 133)

Terug