Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 8E AUGUSTUS
8-8-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Gistermiddag op het werk had ik iemand uit de Kuststrook van Afdeling Friesland op de pomp na een dagje Giethoorn. De tranen stonden hem nader dan het lachen. Alle jongen zijn bij ons weg vertelde hij, vorig jaar met die gesplitste lossingen ging het goed en nu we weer totaal gaan, alles weg, ik denk dat we nog met 4 leden inmanden in de club en totaal op 75 duifjes komen, we begonnen met 500. Tja, ook dat zijn gevolgen van de totale lossing. Maar jonge duiven verspelen is iets wat ieder jaar terug komt, het zal nog veel erger worden als er geen oplossingen komen. Nu hoorde ik van een nieuwe methode van opleren van Stevan van Bremen uit Hilversum, hij is aan het testen met bepaalde routes om "dingen" te vermijden..wat die "dingen"zijn wil hij nog niet kwijt. Jammer, stel je voor dat de heer van Breemen iets gevonden heeft, dan willen we dat allemaal graag weten. Nu vallen tientallen liefhebbers af omdat ze de jongen verspelen, en door zijn methode of gedachte zouden misschien minder duiven verspeeld worden. Na de tests gaat hij er vast mee naar buiten treden, wel graag voor volgend jaar April, dan gaan we weer met de jongen rijden.

Volgende week ga ik naar een groot kampioen in Zwaagwesteinde, ik ga daar kijken naar enkele superduivinnen, ik houd u op de hoogte.

De duiven zijn er vanmorgen niet uit, het weer is heel slecht hier. Misschien kan ik ze straks mee nemen naar mijn werk rond 13.30 uur. Een beetje regen is niet erg, maar dit is te.

Ze krijgen deze week drie dagen Prange Suppe, dus maandag,dinsdag en woensdag. Op dinsdag en misschien woensdag krijgen ze Herstel-Power en Beute Sport over het voer. Ik zeg misschien op woensdag omdat ik dat zeker doe als de wind noord/noordoost is.

In principe gaan ze woensdag en donderdag voor zo'n 80/100 km training, ik hoop dus dan op redelijk weer.

www.pipa.be

www.gps-auctions.com

www.dreampigeons.com

www.duivensites.nl

www.forumhetpraathuis.nl

www.richardvanderhorst.nl

www.eijerkamp.com

http://www.duivensites.nl/default.asp?ContentId=1877&LanguageId=31&NewsId=65101&Title=1e+Asduif+Fond+Friesland+%9296+%2D+Gert+Jan+Beute%2C+Wilhelminaoord

 http://www.pipa.be/nl/newsandarticles/reports/gerard-en-bas-verkerk%E2%80%A6terug%E2%80%A6-van-nooit-weg-geweest-1e-provinciale-asduif-dag

Terug