Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 9E AUGUSTUS.
9-8-2011

Goedendag.

Vanmorgen de jonge duiven eerst een 50 minuten laten vliegen bij huis. Daarna laten eten, prange Suppe door het water. Hierna in de mand gestoken en naar de Lichtmis gebracht ( tussen Meppel en Zwolle aan de A28) zo'n 25 km denk ik. Tussen de buien door gelost. Ik was iets eeder thuis dan hen maar ik rij ook veel te hard.

De oude duiven( doffers) nog even laten trainen van 11/12.00 uur.

Morgenvroeg waarschijnlijk wat verder weg met de jonge duiven en de oude duivinnen, ergens richting Maaskantje ( daar wil ik wel eens kijken). het weer morgen? Daar kunnen we niets van zeggen. Als mensen die er voor betaald worden het al niet weten, hoe moet ik het dan weten?.

Op dit ogenblik loopt het al weer storm met liefhebbers die hun duiven laten selecteren. De eerste weken doe ik het alleen op vrijdagmorgen omdat we nog midden in het seizoen zitten Dus ff wachten tot na 17 September of op een vrijdagochtend. Donderdagmorgen krijg ik Edwin Proosten en vrijdag Henk Hoekstra.

De selectie norm is wederom iets aangepast, U zult het later uitgebreid lezen. Topduiven zijn er weinig, maar we moeten er naar op zoek. Dus komt U hier met 40 kwekers, ben dan blij als er 10 over blijven. Met die 10 gaat u kweken( U krijgt koppeladvies), U zult zien dat de resultaten omhoog schieten en de verliezen aanzienlijk minder worden.

http://members.home.nl/tianwa/noni/journaal/vliegweer-duiven.html

Gisteren de SUPERDODO van Hennie Prins terug gekregen, ze had deze topkweker een jaartje geleend van ons. Al heel veel toppers bij de nazaten van deze duif. Bij mij is hij gekeurd door een ogenkeurder, hij kreeg toen 50/50 superkweker. Bij Hennie de zelfde ogenkuurder; Duif niets van waarde: dood. :)

Was het zelfde met de ZOON 1 uit de 063, bij mij 50/50 Superkweker bij Peter Fincken: Niets van waarde :) :);)

Terug