Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 12E AUGUSTUS
12-8-2011

Goedendag iedereen,

Welke duiven gaan mee vanavond? En belangrijker misschien nog: Welke gaan aangewezen? Ik twijfel over ELVIN-T 11-682 deze Blauwe doffer heeft nog geen enkele prijs maar misschien gaat hij wel aangewezen. Hij doet anders dan anders, hij kon wel eens vroeg zijn zaterdag.

Ik denk dat er weer 40 mee gaan voor de punten en misschien een paar voor de vracht. Enkele duiven zijn nog maar 1 x gespeeld en die moeten nu toch maar eens mee, misschien( bij vroege thuiskomst) kunnen ze volgende week mee voor de NPO vlucht.

Website fotografie: http://www.falcoebben.com
Website sportduiven: http://www.ebbenpigeons.com
Website ceremonieduiven: http://www.ceremonieduiven.nl Falco Ebben

Vanmorgen Visite gehad uit de Polder en uit Friesland. Was heel gezellig. Henk Hoekstra uit Kollum had een paar zeer goede duiven bij hem, we hebben voor 2012 4 stamkoppels ( A,B,C,D.) gemaakt. Henk doet het dit jaar goed, al 3 eersten in het ACG dit jaar, gelukkig met duifjes die ik(bij de ouden) van te voren voorspelt had.

Update 14.00 uur.

Net weer even een uur gelopen.

Krijg net een mailtje van Tjitte en Lesley, deze vader en dochter combinatie zijn nationaal kampioen Vitesse geworden. Prachtig dat ik daar aan hebn mogen meewerken met selecteren en koppel advies. 5 jaar geleden vertelde ik het hem al. Vorig jaar de beste jonge duif van Nederland ! Van harte gefeliciteerd Familie de Vries. Wij zijn zelf 2e van de afdeling en 13e Nationaal kampioen Vitesse geworden.

Ik heb net de Generaal kampioenschappen van de afdeling bij elkaar opgeteld ( Keizer generaal), deze titel bestaat niet meer bij Friesland, dat is jammer, we staan 1e KEIZER tot en met vandaag, Adrie Kors 2e. Vorig jaar werden we 1e Keizer met de oude duiven van de afdeling, ook toen was het helaas geen officiele titel meer.

Jan Sas uit Belgie belde me, hij was degene die mij met J. in contact bracht. J. had prachtig materiaal zitten( het allerbeste ter wereld), maar presteerde niet. Jan vertelde aan J.: Ge moet den Hollander Beute es bellen. Nu twee jaar later is J. de trots van Belgie met zijn jaarlingen. Of J. al met me gesproken had? vroeg Jan. Neen, dat doet bijna gene ene kampioen( zo vlaams mogelijk). Of me dat uitmaakt? die erkenning? Tja, het hoeft niet, maar ik ben er wel gevoelig voor, ben ook een gewoon mens. Ik heb van huis uit geleerd dat je "ergens voor uit komt, als het goed gaat" . Als ik van iemand goede duiven heb vertel ik dat, geeft iemand me een goede tip, dan vertel ik dat. En ik vergeet vaak dat duivenmelkers meestal anders zijn dan gewone mensen. Maar we moeten eerlijk zijn, misschien had deze man zonder mijn koppeladvies ook wel zo hard gespeelt dit jaar, of nog harder

Vanmorgen hoorde ik dat een groot kampioen uit onze afdeling(11) zijn oude duiven verkopen gaat. Volgens mijn bron via Pipa. We gaan het zien, zal wel een paar centje op brengen is een superspeler.

 

Terug