Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 14 augustus 2011

14-8-2011

Goedenmiddag allen,

De jonge duiven zitten sinds 2 uurtjes in de rook( koudijs droogontsmetter), gisteren 47 mee. Vanmorgen de laatste 4 jongen thuisgekomen in de stromende regen, dus alles weer thuis.

Net Hans Bruhl en zijn vrouw Magdalena op bezoek gehad, hij is de vertaler van mijn columns voor "Taubenmarkt" . Ze kwamen even kijken, gewoon voor de gezelligheid. Toch een kleine 4 uurtjes rijden.

Gisteren had de westzijde van de afdeling een beetje geluk, mag ook wel een keer toch. De eerste duif in Harlingen( over de afsluitdijk gevlogen) maakte 100 mpm meer dan ons. We zijn zelf matig tevreden , 2,3 in de club maar 22,23 in het ACG tegen 1730 duiven van 97 liefhebbers. Ook in het Acg zitten we helemaal in het zuidoostpuntje en dat is dan niet zo goed, maar ach er zijn ergere dingen. we hebben alle jongen weer thuis en pakken de aangewezen nog mooi prijs. Nu opbouwen voor de eerste NPO vlucht van AS weekend, de wind lijkt Z.O. te worden en dat zou dramatisch zijn voor ons(maar super voor Harlingen natuurlijk), maar ik heb liever noord/noordwest :)

Gisteren had ik een duifje mee voor de eerste keer 11-265 een schaly van Hans en evert Jan Eijerkamp. Dus voor het eerst en dan gelijk 282 km. Tegen 19.30 uur was ze thuis, te laat, maar nu is ze er klaar voor.

update 14.00

Wederom hokken leeg nu in afdeling 9 hoorde ik, laat gelost, slecht weer, weinig ervaring. Het is verschrikkelijk.

Maar mensen, kijk ook een beetje naar u zelf, heeft u er alles aan gedaan? bent u de laatste twee weken bij de duivendokter geweest? heeft u met dit snertweer de duifjes wel lekker binnen ipv in een spoetnik? Brengt u ze regelmatig weg( ervaring, ervaring, ervaring)?, zijn ze luisvrij? hebben ze het strakke pak aan( pluimen), zijn ze niet te mager? krijgen ze veel vetten de laatste 3 maaltijden? Natuurlijk was het gister een drama qua weer en lossing, maar de supergezonde, dikke, strakke, fitte duiven met veel mandervaring komen terug, was het niet gisteren dan wel vandaag!

 

Terug