Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 15E AUGUSTUS
15-8-2011

Goedendag iedereen...

Nog een vijf-tal weken en het seizoen is weer voorbij, voor de n jammer, voor de ander gelukkig maar. Wat was het een klote seizoen voor velen. Vooral door het weer, regen, steeds zuiden wind( ZO/ZW), weer voorspellingen die nooit klopten(van niemand). en heel veel jonge duiven weg. De grote fondmannen( de echte duivenmelkers, de kampioenen der duivensport onder elkaar) klaagden over grote verliezen, over nachtvliegers, over ochtendlossing wat middaglossing moest zijn en over de Vitesse mannen. Op internet waren masaal berichten gezet tegen besturen, weervoorspellers, L.C. het NPO en elkaar. Het NPO bestuur viel, de nieuwe bestuursleden hebben nog niets van zich laten horen en wat al niet meer. Het meest dramatische duivenjaar wat ik me heugen kan.

Update 10.21

De jongen hebben een uur gevlogen en zijn heerlijk in bad geweest. De oude duivinnen zijn naar Vollenhove geweest voor een vluchtje en ik? Ik ben de gehele dag in mijn eentje thuis, de familie is een dagje naar Texel.

Vanmiddag maar even op koffievisite bij Rein Gaal te Onna en vanavond naar Ermerveen op visite bij Gerard Koopman en Team. O ja en tussentijds de duiven nog even natuurlijk :)

Update 15.30 uur

De jonge duiven worden mooier en mooier, alles weer thuis van zaterdag en vanmorgen kwam er weer eentje terug van een maand geleden.

Ik heb ze vanmorgen weinig voer gegeven, ze waren nog wat vol van zaterdag en gisteren, dus even een dagje "kalm aan" . Als ik ze straks om 16.00 uur weer los laat hebben ze vast trek bij binnenkomst( rond 17.15 uur)

Bij de beste 7 duiven( in gemiddelde punten/ klasseringspercentage) staat bij 5 stuks een T achter hun naam. Dat wil zeggen dat het kinderen of kleinkinderen zijn van de Triller 08-313. Staat er een E achter hun naam dan is het een Eijerkamp.

Op dit ogenblik is de stand( vanaf de beste)

1. 690 Emerson-T ( uit Zoon Vechtmachine)

2. 669 Edythe ( uit 559 x Figo-Aske)

3. 748 Elise-T ( dochter Vechtmachine)

4. 725 Evita( van Bert Slot, uit doffer van mij)

5. 749 Eran-T ( zoon Vechtmachine)

6. 687 Elisabeth-T ( uit Broer Vechtmachine)

7. 747 Epaphras-T ( zus Vechtmachine)

dit 1:4 volgens compustam, 75% tot 100%

In de club hebben we 1:3 , hier zijn er wat anderen bij( die dan net 1:3 pakken, en 1:4 er naast zitten)

Terug