Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 16E
16-8-2011

Goedendag allen,

Druk, druk, druk.

Gisteravond eerst even op visite geweest bij Alfred Strijker uit Nieuw Dordrecht, Alfred pakte afgelopen weekend teletekst met een jong uit twee 8,5 duiven, ik wilde graag het jong zien en de ouders nog een keer. Tevens hebben we enkele nieuwe aankopen bekeken aldaar.

Toen door naar Ermerveen naar Gerard Koopman, toen we aan kwamen rijden ging het grote hek al voor ons los. Gerard stond ons zelf op te wachten( de andere leden van het Koopman Team waren al naar huis). Eerst even een uurtje over duiven, verliezen jonge duiven, traning, top duiven etc gesproken voor dat het mandje op tafel kwam. Ik had Gerard afgelopen voorjaar gevraagd om twee bijzondere jonge duiven en deze waren zo'n twee weken geleden al speen klaar. Twee ongelofelijk fijne duiven hebben we er uit gepakt. ( Gerard had maar liefst 10 stuks van die voorkeurkoppels klaar zitten). De 606 en 707 gingen mee naar Wilhelminaoord.

de 606 is dochter All Mighty x Top Girl en de 707 is dochter van Zadonis x Peppermint.

Voor de kenners, All Mighty is zoon Mighty Man x Zenda , Top Girl is dochter Cassius x Marijke, Zadonis is zoon Ermerveen's Hope x Miss Mookhoek en Peppermint is dochter Mighty Man x Daydream.

Dus beide duiven zijn pure inteelt naar de oude lijn van Kleine Dirk zonder enig "vreemd" bloed.

Vanmorgen was het al weer vroeg dag, om 07.45 uur de jonge en oude duiven in de mand voor een tripje naar Zutphen( 80 km), om 08.30 uur ging ik rijden, in de stromende regen reden we tot Nunspeet, daarna werd het droog maar zwaar bewolkt( geen blauw, geen wit en geen zon). Om 10.05 uur lieten we de duiven los in Brummen( 500 meter voor Greenfield Stud), om 11.03 waren de eersten al thuis, in 2 minuten was alles op n na binnen. de laatste stond op 11.53 uur in de klok( dus een echte laatkomer) en laat dit nu de eerste zijn van afgelopen zaterdag..

Om 10.15 uur zaten we aan de koffie met het Team Eijerkamp en dokter Hans van der Sluis. Een uur later waren we nog aan de babbel met de dokter, zeer leerzaam.

 

Terug