Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

HET IS WEER MAANDAG
22-8-2011

Goedendag iedereen

We waren gisteren nog wat vergeten, ik wil graag een aparte uitslag voor Elfpenners, duiven met 10 slagpennen kunnen nooit meekomen met deze groep elfpenners natuurlijk.

Gister een goed gesprek gehad met Vincent van de Kerk ( Pipa-Nederland), de beroemde Johny Boy van Geert Munnink gaat verkocht worden. n der beste duiven ooit in Nederland gevlogen op de korte afstanden, zijn nazaten zijn ongelofelijk snel op de eerste 300 km ! Top verkoop straks

Net een leuk berichtje gehad van Cees van Panhuis uit Meppel, dit jaar begonnen met postduiven en gelijk de schrik van Meppel e.o. Beetje hulp van mij, maar vooral van zijn zoon Richard van Panhuis( Leersum), Cees komt er wel.

Nog een leuk berichtje net van Roos van de Kamp, hij was onder de indruk van mijn keur methode. Ze hadden een vlucht gehad met de jonge duiven en alle vroege duiven kwamen uit 8 of 8,5 duiven. Hij is er vast van overtuigd dat het nog beter gaat worden met twee drie jaar wanneer er alleen maar oude duiven zitten uit 8/8,5 koppels ! Dat weet ik wel zeker. Iedereen die ook graag dagfond speelt moet uit foutloze duiven kweken.

Op de Vitesse kan een mindere duif zeker Asduif worden( Heemskerk, duif met een laag cijfer, winnaar Beute competitie, op mijn vraag ook dagfond? neen, alleen Vitesse en kleine Midfond), en ja dat kan met een goed verstand.

Met Vincent nog over gehad, ook hij is er van overtuigt dat eendaagse fond toppers( Asduiven) foutloos of bijna foutloos zijn.

De jonge duiven vandaag een 45 minuten gevlogen en de ouden naar Kampen gebracht, waren weer zo thuis.

Leuk mailtje van Sebastiaan Klootwijk:

Goedemorgen Klaasje en Gert-Jan,

 Nog even een leuk detail! De lijst met cijfers van de keuring van afgelopen jaar erbij gehad.

Koppels die tegen elkaar stonden vanaf 8- tot en met 8 plus  op 1 jong na alle jongen nog aanwezig.

7 met 7 geen jong meer over! Lager dan 7 had ik al niet aangehouden.

 Waarschijnlijk overbodig omdat jij dit uiteraard al lang weet maar toch leuk voor de bevestiging lijkt me!

 Zie en spreek je gauw. Fijne dag en succes weer!

 

 http://www.eijerkamp.com/nieuws/59179/twee-maal-eerste-met-eijerkamp-duiven leuke link naar Eijerkamp


 

Terug