Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 26 augustus 2011

26-8-2011

Goedenmorgen Nederland en de rest,

Zaterdag 8 oktober de 3e HABRU dag. Natuurlijk wederom het bekende forum, 2 namen gaan we U vast bekend maken Marcel Sangers en Willem de Bruijn....de twee anderen houden we nog even geheim. Komt allen. Zaal open 12.00 uur, begin Forum om 13.30 uur.

Gisteren 30 duiven gezet voor St. Quentin 390 km wederom. Er waren maar 7 deelnemers in de club en totaal 132 duiven..het is toch verschrikkelijk. Zijn er zoveel weg? Ja en nee. Natuurlijk zijn er hier in het noorden zo'n 35% van de duiven weg, maar ook diverse liefhebbers "sparen" hun duiven omdat ze kaal worden of "voor volgend jaar" . Vanavond zullen er wel veel duiven meegaan. Maar bijna alles op invliegduif ( trainingduif) , de liefhebbers gunnen de spelers die extra puntenduif niet, dus gaan ze buiten het concours om. We hebben meer trainingduiven van wedstrijdduiven.. daar is de postduif toch niet voor gemaakt..het is een wedstrijdduif. Ja zeggen ze dan: Ik heb er geen vertrouwen in... Als men geen vertrouwen heeft in hun duiven dan of niet spelen of opruimen. Vorige week maar 290 wedstrijdduiven en 300 trainingduiven, vanavond maximaal 150 wedstrijdduiven, de rest is kansloos...en dus gunnen we dat prijsje niet aan de "kanshebbers" zeer kleinzielig allemaal. Ik ben tegen trainingduiven maar dat begrijpt u wel.

Gisteren een gesprek gehad met Peter Fincken uit Maasbracht. Beroep fietsenverkoper en superspeler met duiven. Van de eerste ploeg jonge duiven heeft hij er nog 60, op de vroege toer is hij zeven jongen verspeeld maar dat is inclusief het africhten en alle vluchten. Van de latere jongen 97 stuks is hij met opleren en na de eerste vlucht 0 kwijt. o !!!!

update 14.30 uur

Volgens mij gaan alle vluchten morgenvroeg gewoon door, zuidwesten/westen wind met buien, dus geen enkel probleem voor de duiven. Gewoon rond 08.30/09.00 uur lossen en hup naar huis het spul. Zullen morgen rappe vluchten gaan worden, dus zet uw klokken op tijd.

Voor de liefhebbers: Heeft u de 1e Column gelezen van Martin van Zon vandaag in het spoor der kampioenen? Wist u dat er ook een film over Martin van Zon is gemaakt? Bel even met Jos en Marijke van de Koerier films en bestel die film vandaag nog 030-2660160

er gaan vanavond 29 duiven in de mand voor Den Bosch. Zijn dat allemaal kanshebbers voor de eerste prijs? welnee, dat zou mooi zijn. Nee ik speel de oude duivinnen nog een keer, waaronder de vier duiven die door ongemakken het seizoen niet hebben afgemaakt. Ik speel ook enkele jonge duiven die gewond zijn geweest of nog steeds en twee duivinnen die slecht presteerden en tussen de jongen gedaan werden voor de motivatie, dus 29 Kanshebbers? Welnee. Maar ze zijn wel goed ingevlogen en hebben hun trainingsuurtjes gehad deze week. Dus in de punten vliegen kunnen ze allemaal in principe

Terug