Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 27E AUGUSTUS
27-8-2011

Goedenmorgen,

Zoals ik reeds voorspelde zijn de duiven allemaal vroeg gelost, Piet "Pinokkio" Paulusma voorspelde een drama dag. En natuurlijk kan hij nog gelijk krijgen, maar de duiven zijn in ieder geval los. Maar toch kan ik me weer mensen voorstellen die zijn bericht keken( en niet die op RTL4) en hun duiven thuis hielden.

Donderdagavond en gisteravond ook nog was ik weer het gesprek van de avond in delen van Friesland, ik was op bezoek geweest in Zwaagwesteinde en iemand uit Noordbergum was hier geweest en die worden dan gelijk afgemaakt in de club, raar volk he. Waarschijnlijk een spoor van jaloers of frustatie. Maar gelukkig moeten ze er beide om lachen, zij kennen mij persoonlijk, de rest alleen van de columns of deze site.

De duifjes zijn gelost om 08.00 uur in St.Quentin en 08.05 uur in Den Bosch, de lange afstanden maken ze weer op voor TT. De grote koppel van St.Quentin komt daar aan straks, en wie ze het eerst binnen heeft van de goede spelers pakt TT. Ruikt U mij mij ook frustatie? Jazeker, ik had graag dit jaar ook op de verre afstanden gewoond. Maar ik woon in de zuidoosthoek en kijk dus alleen naar mijn ACG, Rayon en Club vandaag.

Iedereen Succes

Update 10.14 uur.

We hebben er vanmorgen niets van gebakken, we klokken op 09.32 uur, veel te laat. Voor half zagen ze al koppels overgaan vlakbij Bontebok. Om 09.31 komt hoog van de Noordwestkant een jonge duif aan die op 09.32 geklokt word. In de Club zit Jaap Bakker met 10 duifjes mee( en 40 vrachtduiven) al om 09.30 en 3 km verder en zijn duif kwam al uit het noordwesten terug. De eerste duiven zullen op de langere afstanden zo'n 1700/1750 mpm maken denk ik

Update 13.00 uur

De duiven waren maar zo thuis, ging vlot. We zitten niet vroeg maar ook niet heel slecht, in de club 6 duiven bij de eerste 10 denk ik. We hadden 30 mee. Onze eerste is gelijk de 2e aangewezen. de snelheden van de 1e 3 duiven 1696.2  ,  1694,4  en 1678,8 en dan staat onze klok stil, niet letterlijk natuurlijk maar 30 mee dus 3 klokken en gelijk de aangewezen.

Wim van Dijk is  1 en 2, gebroeders Homma 3 en wij dan 4,5,6. Wij waren vorige week 1 en 2 en dus Wim van Dijk uit Oldeberkoop, van harte Wim.

We hebben geen duif gezien, hoog uit het noordwesten kwamen ze terug als stipjes, allen alleen, wel zagen we rond 12.00 uur de eerste koppels terug gaan richting Steenwijk

De 1e Asduif was onze 6e of 7e duif, dus die pakt het gemakkelijk in de club. Kleinzoon Vechtmachine en Missouri's Girl. We hebben nog 1 vlucht over 14 dagen maar weten nog niet of we die spelen, ja als de wind op kop is proberen we het vast.

Kijk even op www.meldenafdeling10.nl bij zuid rayon 8 tot en met 11 op de eerste plaats Cees van Panhuis( op naam van zijn vrouw). We hadden een paar weken voor de eerste vluchten besproken hoe hij het ging doen. Cees houd zich er stipt aan( eerste jaar met vliegduiven) en maakt van alle "meppel" duiven gehakt. Moderne duiven( kinderen Ch, Euro, Olympiade etc etc) en dan spelen..en het gaat goed. In de toekomst is er maar n kampioen met jonge duiven( voor ouden eigenlijk geen plaats) in Meppel e.o. Cees van Panhuis. Maar dan moet hij het wel volhouden natuurlijk, en hij is een dagje ouder dus "op hoop van zegen Cees"

Terug