Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 31 augustus 2011

31-8-2011

Goedenmiddag vrienden,

Of ik ziek was? 21 mailtjes van lezers en zelfs een paar telefoontjes en per sms. Ik ziek? Welnee. Erg druk. Ik moet natuurlijk nog gewoon net als iedereen naar het werk( 9 uurtjes per dag), mijn eigen duiven verzorgen, wandelen om mijn vette lijf kwijt te raken en ach, ik heb zoveel dingen aan mijn kop.

Gert-Jan kun je even dit, Gert-Jan doe ff dat, Gert-Jan is een makkelijke naam blijkt. :)

Ik ben de laatste dagen mega druk om informatie over ons hok te schrijven in het Engels voor vriend Oscar de Vries uit Canada. We gaan met zijn drieen( Bas Verkerk, Henk Jurriens en ik zei de gek) naar Canada begin December, en die mensen willen alles weten, zelfs de maat van mijn onderbroek. :)

Verder druk geweest voor anderen, enkele liefhebbers hadden problemen met zieke jonge duiven( in de ruitijd wel vaker problemen) , Gert Jan bellen ze dan en : Kom ff aan, en HELP.

Bij alle gevallen was het Herpes( met gele aanslag in de bek), sterfte zelfs soms, maar vaak gewoon geen kopprijs winnen. Ik adviseer ze dan altijd onmiddelijk naar een duivenarts te gaan, we hebben een aantal specialisten in ons land dus, niet modderen maar rijden, hup naar de duivendokter.

De duiven een paar keer weg gehad deze week, maandag en dinsdag en morgen donderdag. Vanmorgen was het hier zo slecht dat ik er van af zag. De anderen moesten hun duiven dus uit mijn auto halen en zelf rijden( als ze wilden met dit weer), vonden ze niet leuk. Maar als ik niet ga( en ik rij bijna iedere dag), dan vind ik het echt te koud of te nat voor de ouden en dan is een keertje lekker binnen blijven misschien beter.

Vanmorgen nog even snel bij Dick Vogelzang geweest te Staphorst en die kon me alweer een "verkoper" melden, iemand die "totaal" verkoopt om ff binnen te lopen ( €€€), ik heb besloten geen namen meer te noemen, dus U ziet het vanzelf.

Het zijn wel ongelofelijk goede postduiven, super in de spieren en machtig mooi om te zien en dan ook nog snel thuiskomen( elk jaar diverse Teletekst plaatsen), ik heb er een paar mogen bekijken

Voorspelling:

Er kwam een vraag via de mail over Morlincourt van volgende week, of we ook mee speelden? Ja waarschijnlijk wel, hoeveel weet ik nog niet ergen tussen 10 en 40 stuks, bij Noordwestenwind 40 en bij Zuidoostenwind 10 :)

Welke duif ik bij me zelf tipte als kanshebber? Tja, daar moest ik ff over denken. 11-4232729 Evelina maakt een kans. Ze is dochter van B10-4101011 Last Son Dream Limo van gebroeders VANDENHEEDE x 07-4289592 Amabel ( 1e Pithiviers) uit Aiko(1e Munchen) x Kiyoko( 1e Blois).

Deze Evelina is in bloedform maar....is ongepaard, dus jammer geen extra motivatie(nog)

 

Terug