Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 2 september 2011

2-9-2011

Goedendag vrienden, vriendinnen en volgers..

vanmorgen waren vader en zoon Blok uit Enkhuizen op visite, gezellige mensen. Ze hadden een aantal vastzitters meegenomen waar we 5 prachtige kweekkoppels van hebben gemaakt( A & E) èèn koppel werd hun F koppel( 6e kweekkoppel), hier was vorig jaar een goede duif uit gevallen( de 59) en blijft daarom natuurlijk ook, in de hand was dit F koppel niet goed genoeg. Maar wat in het koppie zit kunnen we niet zien, en omdat de "Blokken" Vitesse spelers zijn kan het geen kwaad zo'n koppel te houden. Op de dagfond...gaat het met deze duiven(F Koppel) niet lukken. Maar fijne duiven hebben ze daar in Enkhuizen.

Volgende week krijgen we Werner Strumann, Jos Voortman, Romke van der Wal, A Klijnsma en R. Staal op bezoek( niet allemaal op de zelfde dag hoor)

Vanavond gaan er 60 duiven mee naar Boxtel, het zijn de oude duivinnen, wat laatkomende of terugkerende jonge duiven en de bevlogen ploeg jong die volgende week misschien naar Morlincourt gaan. De wind lijkt morgen zuidoost/zuid..dus eigenlijk hoeven we niet mee te doen ;) Als Hatty Roest ( Tijnje aan de andere zijde van de A7) morgen de eerste pakt( 17 km verder en 20 km naar het westen), gaat hij ons bellen en kunnen we buiten gaan staan. ;) We gaan morgen voor de eerste plek in Wilhelminaoord..( dat moet lukken) haha Indekken? Ja, natuurlijk. We hopen op een vroege maar in principe ben je geslagen voordat ze los komen.

De duiven vandaag geen eten gegeven, de oude duivinnen nog een uur gevlogen zelfs vanmorgen, die willen graag hun jongen voeren....maar er is geen voer. De Doffers mogen dat karwei doen straks na 16.00 uur. Als je 60 duiven hebt en er komen 5 tegelijk dan moeten ze wel willen vallen.

Er komen zo'n 200 duiven voor de punten vanavond en zo'n 400 trainingsduiven...

Update 15.00 uur.

Alle duiven vandaag lekker in bad gehad, de meeste kwekers even door de hand genomen en een drupje tegen luis gegeven. Ze hadden geen luis of in ieder geval bijna niets maar een drupje voor het geval dat..

De jonge duiven die nog in het kweekhok lopen( laatste ronde) ook allemaal ff gepakt, een drup tegen luis en een geel capsule opgestoken. Ik laat de laatste ronde bij de ouders lopen tot 18 September ( de dag na de laatste vlucht(, dan gaat alles gelijk op tal, kwekers in de voliere, en de gehele vliegploeg gelijk op de bakken. Maandag 19 September is hier alles klaar voor het seizoen 2012.

Net even met Jacob poortvliet gesproken, Ook hij zal even bellen als de duiven over hem heengaan naar het zuidoosten :)

Grapje, natuurlijk. Even met Jacob gehad over zijn gezondheid( niet best), over duiven, over het gras maaien en over bij-producten voor onze gevleugelde vriendjes, zelfs even over Polen en China. Ja dat had u niet gedacht hè , we spreken de taal niet maar we kunnen wel over ze praten Nie Hau / Djin-dobre

Update 15.12 uur

Gistermiddag nog wat leuks meegemaakt. Ik had drie weken geleden 50 zak voer( rui) uit Belgie bestelt, afspraak was dat het vorige week vrijdag zou komen. Kwam niets, ik denk ok. jammer. Komt het gisteren...een week te laat. maar is dat alles? Neen, de vrachrijder had de pallet met 50 zak voor aan de weg gezet..( geen stroom meer in de heftruck).. dus ik 50 x heen en weer met een zak voer op de rug.(1000 kg), en liefhebbers die hier wel eens komen weten hoe lang onze oprit is.. èèn voordeel, vanmorgen was ik nog maar 101,4 kg..

Terug