Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 3E SEPTEMBER
3-9-2011

Goedenmorgen iedereen,

Het is mooi weer buiten, iedereen zit in de tuin, bij het zwembad of op het strand. Vandaag tot 26 graden hoorde ik. de Wind zuid..maar hier is hij tussen zuidoost en oost nog( en het is toch al 11.23 uur), er is dus een kans dat onze duiven net door noordholland gaan wanneer ze te vroeg de oostenlijke wind nemen. Maar in grote delen van het land is het reeds zuidoost tot zuid, dus gaan ze waarschijnlijk aan de oostzijde(onze kant) van het ijselmeer langs. De grote koppels zullen dan over Urk, Joure, Heerenveen, gorredijk naar boven gaan. De westzijde van onze afdeling( Harlingen etc) heeft nu ook mooie kansen met de duiven die niet bang voor water zijn, de toppers gaan er over en zullen zo maar de hoogste mpm van de dag kunnen pakken.

Vorige week was ik te gast bij Djoerd van der Veen uit Zwaagwesteinde, op de vraag: Wat is de beste wind voor jou? Alles met zuid er in maar het mooist is zuidoost..en daar hebben we dit jaar ruim van gehad. Djoerd speelde vorige week op de Natour de eerste van de Afdeling, van harte gefeliciteerd. Ook deze gaat weer in de mand met Beute producten gebruikers( voor de leuke prijsjes) In afdeling 10 was de snelste twee maal een Beute prducten gebruiker, mevrouw T van Panhuis uit Meppel en Henri Kikkert uit Hoogeveen, Henri heeft al meer "ijzers" in de mand(kansen), die heeft ze goed op gang dit jaar.

De duiven zijn gelost om 11.15 uur te Boxtel, dit is voor ons 151 km. Ik gok dus op aankomsten tussen 12.55 uur en 13.10 uur. Hopenlijk willen ze wat vallen, ik heb 60 duiven mee( jong en oud) en dan is de kans op blijven vliegen zeer zeker aanwezig. Ik hoop op n duif los vooruit..

De 1e Asduif naar twee natourvluchten is Evelyn 11-721, ik weet nog steeds niet goed of het een duivin of een doffer is. Het is een winterjong uit Dennis x Calla( 3e beste jaarling van Nederland), maar de 721 doet niets, zit op het schabbetje en komt vroeg thuis. Maar ik twijfel of het wel een duivin is.

De eerste vluchten met de jonge duiven kwam hij/zij steeds te laat, na enkele weken maar thuis gelaten en nu.. twee keer vroeg op de natour.

Succes iedereen, en Hatty en Jacob, bellen jullie even als daar duiven gevallen zijn? dan kunnen we hier in zuid buiten gaan staan hihihihi Volgende week Noord/Noordwest windkracht 7 !

Update 12.00 uur

Ik zou in de week van 11 t/m 14 oktober 4 dagen in Zeeland zijn. De zeeuwse week. Maar door problemen aldaar gaat het niet door.

Nu kunnen we eventueel 12,13 en 14 oktober nog die kant op komen. op vrijdagavond de 14e zijn we in S Arendskerke(pv de Uiver) Als er op 12 en 13 oktober duiven samengebracht kunnen worden in het gebouw van pv de uiver wil ik wel drie dagen komen, laat het even weten. Dus in het clubgebouw, geen hokbezoeken.

update 13.45 uur

De eerste duif ( asduif jong 11-690 Emerson-T) komt aan op 12.54.50 we klokken hem pas om 12.56.17 snelheid 1487.957 mpm. Jammer toen hij zijn eerste ronde draaide waren er meer dan 10 duiven tegelijk. de eerste viel dus op 12.56.17 er zijn snellere( Homma, Winters) in de club, om 13.03 uur zaten er 22 in het systeem. Ze waren zo thuis. de eerste kwam van de goede kant, de 2e groep van 9 stuks kwam uit het noordwesten en draaiden mee. de snelsten van de afdeling zullen tegen de 1600 mpm zitten denk ik

Onze eerste duif is een super, Emerson -T 11-690 staat 1e Asduif jong in de club met 7 op 7 en nu ff op de natour als tussenvluchtje voor Morlincourt onze 1e duif.

Hij is kleinzoon van de Vechtmachine en Missouri's Girl....kan het beter??

Update 15.24 uur

Bert Slot kwam net zijn vier geleende duiven terug brengen, 07-034 Rechtstreeks Verkerk, een kleinzoon Missouri's Girl, Kleinzoon Jackpot en de 06-394 (moeder van de 10-045 Dena). Zo kan het ook jongens, goede duiven een jaartje uitlenen en dan nog terugbrengen ook ! Bedankt Bert.

Terug