Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 9E SEPTEMBER
9-9-2011

Goedenmorgen allen,

Gisteravond 20 duiven gezet voor Morlincourt 426 km( jonge duiven), het is de nationale Derby... Vroeger hadden we een echte nationale Derby Orleans 630 km heel Nederland in n keer los tot 200.000 duiven prachtig. Nu jaren later is het vervallen tot een midfondvluchtje voor enkele specialisten die soms met 80 stuks aankomen en misschien enkele nog wel meer. Gelukkig gaan we los samen met afdeling 10( sector 4) je hoopt dan dat de duiven een beetje uit elkaar worden getrokken, en dan iedereen een kans maakt. Dat ik Vredeveld/Leemhuis tipte als kanshebber omdat ze de duiven goed op de rit hebben mocht niet...maar het motiveerde vast afgelopen week. Bij ons in de afdeling gaat de 1e vast naar Wim van Dijk uit oldeberkoop, vorig jaar pakte hij ook de 1e en gisteravond was hij heel gespannen, dus die heeft ze goed.

Bij enkele liefhebbers is die spanning voor "de Derby" er dus nog wel, maar voor de massa niet meer, het leeft totaal niet meer( misschien bij u nog maar hier in het Noorden niet meer), vroeger had je drie weken van te voren al diaree bij de gedachte, nu is het gewoon de laatste jonge duivenvlucht. En dat is jammer.

Ook het poulen vind ik heel jammer, in eind jaren 80 en begin jaren 90 zetten we alle duiven vol, gewoon n groot kruis achter alle duiven. Nu nog geen "kwartje" niet omdat mijn duiven niet goed zijn, nee omdat niemand het hier meer doet, dan pak je je eigen geld nog met de 200e duif.

Van eigen club waren gister nog maar 6 leden die mee deden Beerda, van Dijk, Stephanus, vd Weij, Homma en Beute. Er is 5,00 te winnen ( europot) , ja dat is de nationale Derby anno 2011

update 14.45 uur

Net even het gras gedaan, als morgen die japanners komen voor de 1e Nationaal moet het er wel glad bij liggen toch?

Heel veel liefhebbers gehad vanmorgen en de telefoon stond rood.. De liefhebbers die hun duiven lieten bekijken wilden niet dat ik hun naam nog noemde, ze hebben er zoveel last van( van jaloerse clubgenoten) dat het "stiekem" moet.

as maandagmorgen komt een hele grote al om 06.00 uur hier...echt waar 06.00 uur, dan is hij voor de file aan en "anderen" zien hem niet. Waarom kunnen jullie lezers nu iemand niet met rust laten als hij gewoon een mening wil horen over zijn duiven?

Die mensen doen het nu een paar jaar met zeer groot succes, ze zijn blij met die extra mening "naast" hun eigen mening en de prestaties.

Iedereen is zelf baas wat hij met mijn mening doet, de n volgt het voor 100% de ander nog niet voor 10%, maar wat maakt het jullie uit?

Laat iedereen in zijn waarde, wil iemand hierheen komen, laten gaan. Als jullie er zeker van zijn dat ik er niets van kan is het toch juist mooi... dan heb je van die liefhebber geen last meer.

Een beroemde melker wilde zelfs dat ik vertelde over lekker eten, gezellig en duifjes kijken, het woord selecteren mocht ik niet gebruiken. Nu was het ook heel gezellig, nu is het eten daar ook altijd ongelofelijk lekker, daar niet van. Maar het woord selecteren mocht niet op mijn dagboek/column.

Dus weet U zeker dat die Beute er niets van weet, stuur Uw concurent hier heen, ik hou dan de slechten voor hem aan en U kunt kampioen worden.

En natuurlijk heeft u gelijk, de mand is de beste selecteur, beter dan iedereen, zeker beter dan mijn persoontje. Dus gewoon duiven met minimaal 70% aanhouden en wat kopprijzen en de rest opruimen. Met kwekers iets moeilijker, maar ook te doen. In 5 jaar 25 jongen er van kweken en de ouders van je topper aanhouden, makkie.

Terug