Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 24 september 2011

24-9-2011

Goedenmorgen

Wederom 4 oude kwekers uit de voliere gepakt, ik zit nu op 33 doffers voor 45 broedbakken. Ben ik er nu? nee, nog niet. 5 doffers staan nog op de nominatie om eventueel vervangen te worden( wanneer ik er "tegen aan loop") .

De oude doffers zijn supers, maar oud. De 05-4269884 met zijn vaste partner Bazooki gaan naar Piet Vink Werkendam. Deze doffer won ontzettend veel kopprijzen, is o.a vader van de 9e Asduif van de Afdeling.

De 04-1369895 Hiroshi is broer van de Superduivin 063 en won zelf ook een 1e, ook deze duif moet nu plaats maken. De Zoon 3 03-1709720 gaat ook naar vrienden, deze schaly doffer is zoon van de Superduivin 063, en de 02-1109157 Superschaly moet er nu ook uit, hij is 10 jaar.

De duivinnen ga ik morgenvroeg waarschijnlijk door de hand nemen, dat zijn er bijna 60....en dat voor 33 doffers...is een beetje veel.

Babette, Aureole en Calla, drie super vliegduivinnen gaan naar het kweekhok( U kunt aan de namen zien welk jaargang 2007 Aureole A, 2008 Babette B, en C dus 2009 Calla)

Op de vraag Kom ik wel eens superduiven tegen in den lande?? Jazeker, maar de echte toppers van bekende melkers zijn niet te betalen en de toppers bij de "gewone" man willen ze niet verkopen als ik het een super vind.

Ik probeer het wel eens, ik zag vorig jaar een overnachtduivin... kippenvel...maar daardoor niet te koop.

Iemand zei me : dan moet je zeggen dat het niets is, afkeuren en dan zelf meenemen.....

pfffffff Dat kan natuurlijk niet, ten eerste zal ik nooit slecht zeggen als hij goed is of omgedraaid, maar het is ook niet geloofwaardig toch? Beute die een 6 mee neemt naar huis. Te belachelijk voor woorden

Op Internet zie ik wel eens duiven dat ik denk : mwah, misschien niet gek...maar ik heb de tijd niet om er heen te rijden en de duif te bekijken, want met foto-shoppen maken ze alle duiven prachtig, met een beetje paars en een beetje groen, de oogjes iets naar voren, staartje iets smaller...en hup een topper....op de foto.

Gerard Koopman kocht ook wel eens een duif op een verkoop, of liet hem kopen, maar hij had de duif wel eerst zelf bekeken ! En dat is de weg.

Op de site van Eijerkamp staat een superdoffer...op het oog en qua stamkaart en ook volgens Henk is de duif perfect..dus volgende week nog ff zelf kijken en dan maar mee naar Wilhelminaoord.

Bij Gebroeders Homma zit een zoon van de geschelpte 03...topper, maar te koop? NEEN, voor geen goud. Natuurlijk is dat goed, toppers nier verkopen, maar ik had hem wel graag.

Update 16.45 uur.

Vanmorgen Lorenzo van Russel uit Dordrecht op bezoek gehad, hij kwam de Vechtmachine familie bekijken. Heeft de 2e NPO Pithiviers van Willem Heinhuis meegenomen( zoon Vechtmachine x Mercy). aardige jongen.

Terug