Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 27 september 2011

27-9-2011

Wil de heer of mevrouw Eijkhout uit Nijmegen zich even melden, we hebben geen adres van u bij de overschrijving.

___________

Goedenmorgen allemaal,

Het is hier fantastisch. De rui gaat super, de duiven zijn gezond als een visje, ze hebben vanmorgen wederom allen in bad gezeten. Veren, veren en nog veel meer veren.

Gister de gehele dag bij Gert Krab te Elst geweest, was gezellig. Goede duiven gezien maar ook zeer slechte( maar dat is bij bijna iedereen zo). èèn van de fijnsten was een jonge doffer die dit jaar super gevlogen had.

Verder alle kwekers/vastzitters bekeken, ook daar hele goeden en hele slechten. Deze slechten gingen gelijk weg naar de dodenmand, nee niet verkocht ! Gert is daar heel stellig in: Niet goed? opruimen Het kweekbestand is wel met 50% minder geworden( je kunt ook zeggen 150% beter !!!!)

Vanmorgen alle late jongen door de handen gehad, wat een plaatjes zitten er tussen. Afgesproken is dat ook Anton Hassing twee oude koppels van me krijgt( zeer oude maar nog vitale kwekers). Te oud voor me zelf, ik heb graag jonge vogels op het kweekhok, en te oud om te verkopen. En zo maak ik diverse vrienden blij met wat duiven.

Er belde vanmorgen reeds iemand, of ik hem niet vergeten was? haha

Morgenvroeg komt er een sportvriend uit Jubbega, donderdag iemand uit Klazinaveen en vrijdag zit ik de gehele dag in de Lutte bij kampioenspeler Vincent Bonnes

Vergeten jullie niet dat er volgende week vrijdag( 7 Oktober) super jonge duiven verkocht worden uit de 1e prijsduiven in Oosterwolde(Friesland), kijk op www.gps-auctions.com

En zaterdag de 8e Oktober de Habru dag aanvan 12.00 uur met Nanne Wolff, Marcel Sangers en Willem de Bruijn, de 4e is nog geheim

In de week van 12/13/14 oktober zit ik in Zeeland in Scharendijke, bel ff met Joop Kristelijn voor een keur afspraak 0111-676020. U komt met uw duiven naar het clubgebouw.

Vrijdagavond 14 oktober zit ik in S'Arendskerke aanvang 20.00 uur.

Zaterdag de 15e zou ik naar Wiesbaden, maar is er ook de vergadering van de groep van keurmeesters, en daar wil ik dit keer graag heen. er zijn nieuwe ontwikkelingen...............

 update 13.15 uur

Veel mensen doen deze tijd knoflook teentjes door het water, uit onderzoek blijkt dat dit geen enkele zin heeft... het is voor U mooi om te zien dat er goede mest komt....omdat het water vies is en ze weinig drinken. Ik heb er over gesproken met Hans van der Sluis en Nanne Wolff. Geen enkele zin. Omdat de stof die "iets" doet veel te weinig voor komt in een paar teentjes. en om enig effect te hebben moet je 5 kilo knoflook fijnstampen en in een liter water gooien, en dan iedere dag vers.

Knoflook toch geven? vraag aan Wolff, de Weerd, vd Sluis of welke dokter ook voor allicine ( knoflook concentraat), dat heeft zin.

Net als azijn door het water???? De duiven vinden het vies, drinken dus minder en hebben betere mest(minder urine)...dus voor UW ogen lijkt het super..voor duiven is azijn slecht

Als u gaat "verzuren" doe het dan met goedkope karnemelk, melkzuurbacterie/eiwitten goed voor het bloed en voor het verenpak. Test het maar zelf èèn hok karnemelk voor drie weken en èèn hok niet.. de ene helft is zo glad als een paling en de andere helft gewoon.

Heeft u nog niet geent tegen pokken? geen probleem, probeer nu pokken op uw hok te krijgen, misschien even wat pokken-duiven lenen van een besmet hok. Dan heeft u ze gelijk geent, de weerstand is super ! en veel beter dan met een enting. Pokken in het najaar op uw hok, is zomers een 1e prijs in de klok !

update 13.40 uur

http://www.duivensites.nl/default.asp?Title=Leden+van+Afdeling+8%3A+Volgend+jaar+kan+het+anders%21&ContentId=1877&LanguageId=31&NewsId=65790

Terug