Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 18 oktober 2011

18-10-2011

Goedenmorgen,

De duiven zijn bijna door de rui, natuurlijk staan ze nog op een paar oude pennen( de vliegers), maar het kleine spul is er allemaal uit.

Het is slecht weer vandaag, maar ook nu staat het badje klaar. Binnen enkele weken worden de duiven geent tegen paramixo, ik doe dat vroeg dan heb je er geen last meer van tijdens kweek en of opleren.

Vandaag krijgen de duiven wat vitaminen door het water, ik heb nog een flesje duivenvitaminen van dokter van der Sluis staan.

Alfred Strijker komt straks met zijn teletekst duiven van 2011, leuk op zulke duiven te zien. Je ziet steeds weer dat het supers in de hand zijn, foutloos.

Zit er bij die teletekst jongen een slechte in de hand, dan was het eenmalig, komt hij als jaarling niet meer op papier op de dagfond.

Duiven zijn vaak als jong heel goed(vooral de eerste 4 vluchten), en blijken als oude geen pijp tabak waard. De besten winnen( als ze prijs pakken), prijzen op de laatste 3 jonge duivenvluchten.

op www.pipa.be  een gedeelte van de Traas duiven te koop, en een halfbroer van Missouri's Girl bij de Eijerkamp collectie( koop 1)

update 12.40 uur.

Alfred Strijker geweest uit Nieuw Dordrecht. Wat opviel dat zijn 2011 aanmerkelijk beter waren dan de oudere vliegers( 2009/2010) en dat de Munchenlijn van hem zelf de fijnsten zijn.

Morgen komt Klaas Heide uit Staphorst op de koffie.

Terug