Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 28E OKTOBER.
28-10-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Gistermiddag ben ik op bezoek geweest bij Theo Boelen in Leeuwarden aan de Bostulp aldaar. De gehele middag lekker over duiven zitten kletsen, wat duiven bekeken. Ik moet eerlijk zeggen en dat was de heer Boelens het met me eens, er zaten veel slechten tussen. Maar dat is geen enkel probleem, dat geeft lucht aan de duiven die overblijven. En er zaten daar ook enkele duiven van Harry van Andel uit Leeuwarden/Harlingen, en hier zaten duiven tussen van ongekende Klasse( Gerard en Bas Verkerk !), deze duiven waren met zijn vieren verantwoordelijk voor bijna alle "8-tjes" van Theo Boelens. De rest kon er niet bij in de schaduw staan, ook n uit de Asduif van de Afdeling van Harry was een topper. Als de heer Boelens tijd weet vrij te maken voor de duivensport, en met deze van Andel duiven door gaat, gaat het terug een topper worden( als in de jaren 80). Gister ook nog even wezen kletsen in het clubgebouw aldaar, twee prachtige duiven gezien van Rinze Postma waarvan n van Richard van der Horst uit Hoogersmilde. Wat leuk was dat beide toppers van Rinze aan n zijde elf pennen hebben( aan de rechterzijde).

En toen vanmorgen............... Daar werd ik stil van. Ik zie veel duiven, kom op veel hokken, maar wat ik vanmorgen zag....

Is er een prijs voor de beste verzorger van Postduiven??? Dan gaat die prijs naar Wim Dielissen uit Rosmalen !

Wim en Franklin Dielissen zijn een vader en zoon combinatie, die goed vliegen en vooral hebben gevlogen op de Vitesse en midfond. De laatste jaren zijn ze echter niet tevreden, nieuwe duiven gehaald en eigenlijk allemaal waardeloos.

Onder hun eigen duiven( stam van oorsprong Marrien uit Belgie vanaf 1994), zitten super duiven, met eerste prijzen in groot verband en top kwaliteit voor het kweekhok.

n probleem voor NU anno 2011, de duiven werden wat te mooi, te zoet zeg maar. En voor de dagfond en Teletekst...mis je dan net de boot.

Maak je dan ook nog de fout duiven bij te halen die aanmerkelijk minder zijn...gaat het niet lukken.

We hebben enkele duiven uitgezocht, die voor een nieuwe start moeten zorgen, ik hoop dat ze enkele jonge vogels gelijk naar de kweek doen en met de jongen OPNIEUW beginnen, dan zijn met wat AANDRANG de resultaten in 2013 weer top. Ze zijn te voorzichtig, op de dagfond geen durf met de beste duiven. Jaarlingen niet op de dagfond...allemaal foutjes. De andere 3/4 toppers uit de omgeving zijn ze "voorbij" gegaan. Maar we geven ze nog tot 2013 ! Dan is het "Dielissen-time"

Terug