Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 12E NOVEMBER
12-11-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

koud h ? brrr kom net uit de hokken( 08.45 uur), mij te koud voor de duiven niet, zitten al weer in een dagelijkse badje.

Peter en Panny Fincken uit Maasbracht zijn op bezoek, super toffe vrienden, goede spelers ook. Vanmorgen komt Rein Gaal met Marco van Sloten even op de koffie. En vanmiddag heb ik eens een gewone tentoonstelling in Ruurlo. 18,18,5,17,5 etc Vind ik leuk om te doen. Over het algemeen geef ik vrij lage punten merk ik steeds, ik ben wat "strenger" dan de gemiddelde keurmeester. Als ik samen met een keurmeester keur, merk ik toch zo nu en dan dat ze niet alles zien of iets te gemakkelijk denken: ach, laten we hem maar een half puntje extra geven. Ik heb vroeger eens met Klaas Kuiper uit Delfzijl gewerkt en die keurde ook zo streng. Meestal hoef je dan als keurmeester niet weer te komen. Lage punten is het zelfde als geen verstand van duiven hebben volgens veel spelers. Geef je veel 92,5 punten dan ben je een topvent en mag je volgend jaar terug komen. Ik mag nooit ergens twee keer komen...

Ik heb ook eens met een keurmeester gewerkt die 50% van alle duiven 92,5 gaf, de mooiste van de dag was dus ook n van hem( ik gaf max 92,25 punten), als ik eerlijk moet zijn had de winnende duif bij mij 91 punten gehad. Maar nu kijk ik na 4 of 5 duiven even bij de colega wat voor keuring hij doet( qua punten) ik pas me dan iets aan.

Een keurmeester waar ik in de begin jaren veel van leerde was Wim van Dijk uit Oldeberkoop. Hij was de stuitjes keurder en ik toen de koppenkeurder.

Tentoonstelling keuren en selecteren zijn twee verschillende zaken. een 92,5 duif kan bij mij een 6 krijgen en andersom een 8+ kan een 91 puntenduif zijn.

Kijk nog even op www.dreampigeons.com  Late jongen uit onze besten Het loopt goed. Kijk nog even of er wat voor u bij zit. Voor weinig geld uit de supers kan voor iedereen versterking zijn en 100% garantie. Bent u binnen 1 jaar niet blij met uw aankoop krijgt u van mij een nieuwe , te ruilen in Wilhelminaoord.

Terug