Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 16 december 2011

16-12-2011

Goedenmorgen allen,

Weinig nieuws hier. De duiven zitten samen, het is slecht weer.

Erwin Erdhuisen uit Westervoort haalde in 2008 bij Eijerkamp een broertje van "onze" Triller 08-313 hij noemde deze doffer Rooney, ook bij Erwin is deze "Broer Triller" de beste kweker. Goede duiven zijn ook vaak familie van andere goede duiven. een zoon van Rooney zal mooi scoren bij BOTB 09-1932454. Volgend jaar maar eens kijken bij familie Erdhuisen. Ze hebben al ongeveer 15 kinderen van Rooney voor de toekomst. Zijn het allemaal goeden? neen was dat maar zo gemakkelijk, maar in % zullen er veel fijnen bij zitten.

Vanmiddag even naar Jeugdlid Bakker op het voormalig Eiland Urk, ik hem hem nog gesproken op de jeugddag van Afdeling Friesland. Doet het goed met zijn duifjes.

Ik hem mooie plannen voor eind volgend jaar, ik ga proberen enkele duiven los te peuteren bij goede melkers om er koppels van te maken die dan verkocht worden op www.gps-auctions.com het geld wat er van overblijft gaat in zijn geheel naar KIKA ( Kinderen Kankervrij). Het is iets nieuws, geen bonnen maar duiven van 2012 of ouder waar we dan op goed geluk mooie koppels van maken. Deze koppels worden dan ook in èèn keer verkocht. Een vriend van mij noemde het Kika-Koppels. Op zich een goede naam voor zo'n kweekkoppel. Zijn het Goede duiven? dat weten we niet, we gaan proberen fijne koppels samen te stellen voor diverse afstanden( Vitesse tot grote fond), en we gaan letten op bepaalde kenmerken om de kansen zo groot mogelijk te maken. Hoe het zijn vorm precies gaat krijgen weten we nog niet, we zoeken de duiven, hopen dat de liefhebbers ze gratis afstaan, maken er mooie koppels van en de baten zijn voor Kika.

Ook bij de 6 duiven die straks op GPS verkocht gaan worden gaat er een deel( mijn deel) naar KIKA. Hopenlijk maken we wat winst. Het is een soort "proefballon" die we oplaten, dus dat wij duiven gaan verkopen voor Kika.

Natuurlijk zijn er tientallen verkopen voor KIKA, ik doe er ook wel eens aan mee( niet altijd, na zo'n 20/30 bonnen per jaar vind ik het ook genoeg moet ik eerlijk zeggen), maar dit is iets nieuws, we gaan duiven verkopen die naar een koper gaan en dan op zijn kweekhok.

Waarom oudere duiven? dus duiven die niet uitgewend kunnen worden?  Ik wil de duiven graag zien, en voelen. Als we dan denken dat het een goede duif zou kunnen zijn verkopen we hen. Zonder winst.

Als er reeds liefhebbers zijn die een fijne duif willen kweken of reeds hebben zitten, laat het me ff weten. Wanneer de duif door "de keuring/APK" komt kunnen we er misschien een mooi koppel van maken. U krijgt er niets voor, wij ook niet, maar KIKA weer iets meer waar ze goede dingen van kunnen doen.

Natuurlijk weet ik dat er veel troep op internet verkocht word, de meeste duiven zelf zijn niets waard. En natuurlijk heb ik er vaak over geschreven, ik sta er nog steeds 100% achter. Maar toch..dit is anders. Ik wil fijne duiven, goede afstamming, hopenlijk een bekende naam er op( brengt nu eenmaal meer geld in het laatje) en dan wanneer de duif het in zich heeft om een goede te kunnen worden maken we er passende koppels van( qua bloedstroom en afstand)

update 13.15 uur

Net even een gezellig gesprek gehad met Harm Vredeveld, ging over zijn fantastisch goede seizoen met de jaarlingen, zijn nieuwe hokken en natuurlijk over goede duiven. Goede speler

Tevens een uurtje gesproken met Daan, Elco en Ydo. De drie fanatieke jeugdspelers( 1 x 17 en 2 x 19 jaar). Ze hebben grootste plannen voor 2012. Super fanatiek. Ydo en Elco nemen mijn twee laatste aanwinsten mee voor een jaar. Het zijn de twee koopmannen die ik vorige week haalde in Ermerveen. De 11-734 en 11-825. Ik haalde ze èèn dag nadat ik de kwekers had gezet, dus het kwam niet helemaal uit om ze er nog bij in te zetten, en aangezien de gebroeders  pas later koppelen, mogen ze deze twee een jaar gebruiken.

Heel mooi vond ik dat Team Koopman precies en dus 100% zeker het geslacht weet van de duiven, ze hebben contact met DNA-Profs die geslacht bepaling doen( kan al bij een jonge duif net in de veren), het zou zelfs met het eischaaltje kunnen. Dus nooit geen twijfels meer maar 100% zekerheid. Mooi !

 

Terug