Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

OUDJAARSDAG
31-12-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

het is de laatste dag van het jaar. Morgen begint een nieuwe kans, u pakt hem of u haakt om 02.00 uur deze nacht misschien al af.

Veel mensen zullen "stoppen" met roken, ik als tabakverkoper( shell benzinepomp) weet dat 99% volgende week weer rookt. Veel mensen zullen goede voornemers hebben t.a.v. hun mede mens, hun familie of hun clubgenoten. Over drie dagen zijn 99% van al die voornemens reeds naar de prullenbak. Net als zondags, rond 11.00 uur in de morgen zeggen ze vergeef onze schulden zoals wij ook onze schuldenaren vergeven... maandagmorgen beginnen ze opnieuw.

Duivenmelker zijn ook "gewone mensen" , dus ieder jaar zijn er honderden met goede voornemens, maar de meesten maken hun eigen beloften niet waar. Veel liefhebbers weten dat een duif geen luis moet hebben, 50% van de liefhebbers heeft nu nog( 31 december) luis bij de duiven.. We hebben allemaal voornemens, maar hl weinig mensen maken ze waar.

Mijn voornemen is: wat voor goede doelen te doen, ik maak mijn keuze en ga daar geld voor inzamelen en dat in samenwerking met mijn hobby: de duiven. Ik heb het zelf heel goed, ik ben gezond, bijna 40 kg gewicht kwijt, heb een goede vrouw, een mooi gezin, een goede gezondheid, een baan bij shell, een eigen bedrijf, ik heb dus bijna alles wat ik wil. Ik kan best een beetje missen. Ik ga dus "geld verzamelen" voor enkele goede doelen. U gaat hier misschien iets van horen, misschien ook niets, maar reken maar dat ik zorg dat mijn voornemen voor 2012 uit gaat komen !

Ik heb zelf geen kinderen, mijn vrouw heeft er twee en samen hebben we twee schoondochters en twee kleinkinderen. Maar kinderen...pppffff Kinderen en kanker...dat is voor mij iets "TE ERG VOOR WOORDEN" . Kan ik er wat aan doen?  Neen, bijna niets. Dokters, zusters, verplegers, onderzoekers etc die kunnen iets doen. En met mijn centjes kunnen ze weer een stapje maken( een zandkorrel in de woestijn), maar ik geef aan Kika.

We zijn al half begonnen: op www.gps-auctions.com  staan bij de VIP klasse zes duiven, deze zijn aangekocht door mij en een vriend. De winst gaat door twee en mijn deel gaat vast naar KIKA. Doe mee en koop zo;n prachtige duif.

Eind 2012 kom ik met KIKA-KOPPELS. Duiven die speciaal zijn geselecteerd om een koppel te vormen, in mijn beoordeling( voor zover mogelijk) , zijn het duiven met super uiterlijke kenmerken, en als koppel kanshebbers om toppers te geven.

U gaat ze vanzelf zien. Ik ben achter de schermen al druk bezig. Ik heb al diverse SUPER aanbiedingen van topspelers, maar ook van "gewone" liefhebbers met "dure" duiven die me een kans geven. Prachtig Iedereen vast bedankt.

Update 13.30 uur.

Gistermorgen dus even bij Gunter Prange geweest, heerlijk. Gisteravond eerst even bij Hennie Prins te Nieuwleusen geweest om de "STERRE" te bekijken. Deze jaarling duivin werd 1e Duifkampioen in de noordelijke Fondclub eendaagse fond. Haar vader is BROER STIP en haar moeder is DONYA. De STERRE is 75% Beute duif, en daar ben ik trots op.

Gisteravond was ik te gast bij PV de Zwaluw te Wijhe( waar de nationale kampioenen vader en zoon Schuiling spelen). Er zaten prachtige duiven, maar natuurlijk ook enkele iets minder mooi. Uit mijn hoofd zat er n 8,5 duif ( kooi 46) en een paar 8+ duiven. Bij de 8+ duiven zaten ook de toppers van de club ( de 19  en de 531). Mooi was dat de Beute competitie van vorig jaar ook gewonnen is door een 8- , deze duif was zelfs nog 23e bij WHZB. Fijne club daar, goede duiven. Super gezellig. iedereen bedankt !

Vanmorgen visitie gehad van de heer Daleman uit Diever en de heer Heide uit Staphorst. Ik heb hun kwekers op papier gekoppeld. Het waren al reeds uitgeselecteerde duiven, dus dan is het gemakkelijker. Ik probeer kweekoog x vliegoog te zetten, en bij "keuze genoeg" ook nog wit x geel. Beide jonge liefhebbers zijn goed met hun sport bezig.

Iedereen veel plezier vanavond en ik hoop dat u een ton pakt in de oudejaarsloterij.

Update 14.33 uur.

Ik heb net even op www.pipa.be zitten kijken.

kijk eens bij koop 2 de B11-4278235 Daughter Cor van Etienne Meirlaen. Deze 235 is een dochter van de 1e Nationale Asduif Extreem long Distance x de 3e Nationale Asduif Extreme Long Distance. Let eens op het oog.

Nachtvlieger !

Ziet u het? ( ster in het oog), bij iedere nachtvlieger zichtbaar, niet allemaal zo duidelijk als bij deze, maar om het eens te zien. PS niet iedere "Steroog" is een nachtvlieger he. Maar omgedraaid wel

Terug