Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 4E JANUARI
4-1-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Tegen koffietijd komt Arnold Poessenauw uit Arnhem, goede speler. Misschien dat hij zijn rode Asduiven mee brengt.

Ydo en Elco Homma uit Steggerda zijn op zoek naar een hok voor de jonge duiven. van 4 tot 8 meter. graag met 2/3/4 afdelingen. Heeft u een knap hok over en te koop? bel met Elco 06-21946070. Geef de jeugd een kans !

Update 09.10 uur

Er liggen al heel veel jongen in de nesten, ik tel ze niet, kijk ook nog niet waar en wie wel heeft en wie niet. Overal liggen doppen en hoor ik gepiep dus dat gaat wel goed. Zodra ik begin met ringen zie ik vanzelf waar misschien 1 ligt. Maar grote problemen heb ik nooit met de winterkweek, ook niet bij min tien graden trouwens en de kweekvoliere staat dag en nacht open. Als duiven gezond zijn, zijn ze tot veel in staat en is broeden en jongen groot brengen iets wat ze geen kracht kost.

Vanaf vandaag krijgen de kwekers veertien dagen achter elkaar Prange Suppe door het water en om de dag krijgen ze de Beute Smurrie over of door het voer. ( Beute Smurrie is de mengeling Kaas, Pinda's en OLympic MG Mic).

Jonge duiven moeten de start "van hun leven" hebben. Bij de vliegers komt natuurlijk het zelfde op het programma.

Update 13.26 uur.

Zo ik ga weer naar het werk. Ook dat moet gebeuren.

Vanmorgen prachtige duiven gezien van Arnold Poesenauw, deze kleine liefhebber heeft super kwaliteit op de vierkante meter.

 

Terug