Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 6E DECEMBER
6-1-2012

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

let op !!! u heeft nog kans op een KIKA duif, kijk snel op www.gps-auctions.com en kijk dan bij VIP en dan bij KIKA koppels. 50% van de baten gaat naar stichting Kinderen Kankervrij. De 6 duiven die te koop staan zijn uitgezochte duiven, zijn prima in de hand en van afstamming.

Morgen de noordelijke kampioenendag in Assen, ik ben er nog nooit geweest. Heb ook nog nooit een uitnodiging gehad hahaha zal alleen voor kampioenen zijn denk ik. Dus nog veel werk aan de winkel voor mij.

Het is nu 09.10 uur, ik ga zo even de duifjes verzorgen. Al is dat in de winter zo klaar hoor, 1 x per dag voeren en hups klaar is kees. Nu moet ik vanaf dit weekend wel vaker naar de duiven natuurlijk omdat dan de jongen overgaan van pap naar graan, en dan moet er natuurlijk meer voer in.

Ze hebben nu allemaal Prange Suppe door het water, de mest is super, ze lijken gezond als een vis. Ik heb ze nog geen medicatie gegeven voor het geel, eerst maar even wachten tot de jongen ongeveer 15 dagen zijn en dan even controle op het geel en wormen. Wormen heb ik nooit, het geel ook niet trouwens maar het kan maar zo een keer natuurlijk. Dus even een keer controle is goed. Vanaf ongeveer 1 Maart ga ik vaker naar Nanne Wolff, ik probeer dan minstens 1 x per 14 dagen even op controle te gaan.

Door de herstel power en Beute sport over het voer krijgen de jongen( zodra ze op graan over gaan) een groeispurt. Is het nodig dit snelle groeien? Neen, natuurlijk niet, maar ik wil graag dat ze uitgroeien tot perfecte duiven en nergens te kort aan hebben, en wat extra dierlijke eiwitten, calcium, magnesium en vitaminen kan dan zeker geen kwaad. Als ik mijn duiven vergelijk met wat ik soms in de handen krijg doe ik het niet verkeerd.

Vanmiddag even naar de club van Nanne Wolff, ze hebben een gezellige middag van 15 tot 17.30 uur.

update 13.20 uur

Bas Thiele vanmorgen geweest van DHP. Ik wil graag mijn visie in een duivenkorrel zien en in een bak Allerhande. Zij zijn de grootste op het gebied van korrels en op mineralen. Ze gaan proberen en testen of alle zaken die ik er in wil hebben er ook daadwerkelijk in kunnen. Hij vond mijn gedachten heel "vernieuwend"  In de komende weken gaan ze proberen, testen en mengen. Ik hou u op de hoogte. een korrel moet voor mij van toevoegende waarde zijn, er moet "veel in zitten" ook lichitine wil ik in de korrel voor de opname van vetten( door de vele vetten die ik voer), maar ook de moderne stoffen ter bevordering van de orrientatie en luchtwegen moeten er in. En heel belangrijk is dat het ism Prange Suppe, Herstel Power en Beute Sport moet gaan. Het moet elkaar aanvullen en of verbeteren. Duivensport anno 2012 is heel anders dan die van 1970, en sommige korrels zijn nog steeds samenstelling 1980.... Duivensport is topsport, elke seconde is een seconde !

Terug