Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 7E JANUARI 2012
7-1-2012

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

gisteren een prachtige middag gehad bij de club van Nanne Wolff te Hattemerbroek. We waren aanwezig rond 14.30 uur nadat we eerst even voor controle van onze duiven naar de praktijk gereden waren. ook gelijk even wat luisdruppels meegenomen voor eind Februari.

We werden welkom geheten door de Grote wolff zelf ( Gerrit), hij opende de zaal met een grap en een grol, sprak even over de bonnenverkoop en over het reilen en zeilen in de club. Een goede prater die Gerrit Wolff. Tegen 15.00 uur mocht ik de aanwezige jaarling doffer bekijken( er zat 1 Belgische Duivin tussen). De kwaliteit van de duiven was goed, de sfeer prima en het publiek super. Twee duiven kregen een 8,5 er waren een paar 8+ duiven maar ook een ruime meerderheid was middelmatig of lager. Maar dat is in iedere club zo en eigenlijk op ieder hok. Ik denk dat er geen hokken of inzetlokalen bestaan met alleen toppers. We mogen blij zijn als we een toppertje op ons hok hebben. En er waren deelnemers die thuis een fijne hebben zitten maar de verkeerde duif mee genomen hadden.

Het opvallende was dat de gemiddelde duif hier wat fondbloed had, geen echte snelheidsduiven en enkele van die fondduiven hadden een wat lange achtervleugel( dus een wat tragere duif). Maar als je op grote afstanden je duiven zet, en er is een beetje kopwind dan is dat prima natuurlijk.

De twee duiven met een 8,5 waren echt zeer fijne beesten, ze zaten beide op een verkeerd hok...(ze hadden bij mij moeten zitten). Ook een hele fijne was een rode doffer uit een zoon of dochter van het Superkoppel van Appie Dunnink Staphorst( Walter de Rijck duiven). Deze was een 8+ waard, jammer genoeg speelt de liefhebber hem niet.

PS vandaag is de laatste dag van de KIKA-DUIVEN op www.gps-auctions.com  . Eind van dit jaar gaan we meerdere koppels voor Kika verkopen. Ik heb de hele zomer om perfecte koppels te vinden dus dat komt wel goed. We gaan ook aan een soort Garantie systeem werken, dus niet tevreden over een KIKA koppel een ander koppel ophalen of zoiets. We willen het graag goed doen en de mensen waar voor hun geld geven.

En gisteren hoorde ik iets heel leuks in de Club van Gerrit van Eijkenhorst...maar mag daar nog niet over praten, u ziet het volgende week in het spoor der kampioenen en zaterdag de 14e wel op mijn site hier.

Terug