Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 8 januari 2012

8-1-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

En? zaterdagavond goed doorgekomen? Wij wel, lekker bij de chinees geweest. Mijn moeder is vorige week 1 januari 79 jaar geworden en nam ze haar zussen en ons mee uit eten naar de chinees. Altijd lekker. Ik ben toch een echte eter hoor, beetje verslaafd natuurlijk anders was ik nooit zo dik geworden. Maar nu ben ik 39 kilo kwijt( nog ff dan kan ik 40 zeggen), en ik hoop dat ik ze er nooit weer bij krijg. Gelukkig heb ik nooit gerookt of gedronken, alleen dus teveel gegeten. Roken vind ik vies en drinken..daar worden mensen soms vrolijk van maar enkele ook gewoon slecht of gevaarlijk, dus ben blij dat ik geen drink probleem heb maar een eetprobleem.

Update 12.00 uur

Toch enkele problemen met de kweek. Ik tel toch enkele kapotte eieren( plat gedrukt tijdens uitkomen), altijd jammer. Maar ik maak me er niet meer druk om. Over 2 maanden hebben we allemaal teveel jonge duiven dus die paar kapotte eitjes. Vroeger zou ik tierend door het hok hebben gelopen en overal tegen aan geschopt hebben. Maar nu? haal ik mijn schouders op.

Bij Dalia liggen twee prachtige jongen in de bak. Dus van mijn beste vliegduivin heb ik twee jongen, het kan al niet meer stuk deze zondag.

De verkoop van de 6 duiven met een deel opbrengst voor Kika is zeer goed verlopen. Hans stephanus uit Steenwijk belde me op , hij had de doffer van Jacob Poortvliet en het Supervaaltje van Eijerkamp. Zijn weekend kan niet meer stuk. Het supervaaltje kende hij nog van 2009..zijn superprestaties met de jonge duiven dit jaar waren o.a door nazaten van dit vaaltje( halfzus Babette). Hans heeft grote plannen, we komen daar nog op terug eind van het jaar. Hans heeft een beveiliggings bedrijf( SBN) en heeft als hobby o.a goede duiven verzamelen en er hard mee gaan spelen, en dit jaar in zijn eerste jaar met de jongen in Steenwijk gelijk 2e Kampioen in de club. Wie de andere 4 duiven gekocht heeft weet ik nog niet, we zien het wel.

Terug