Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 20 januari 2012

20-1-2012

Goedenmorgen allen,

Net even bij de duiven geweest. ze groeien als kool, als raketten zo hard komen ze uit de startblokken. En opeens heb ik mijn rode duiven met 200% zien stijgen...ik had er nog èèn in het vlieghok (332) en bij hem met zijn duivin 748( zusje Dalia) liggen twee prachtige rode jongen, dus heb er ineens 3. In 1985 heb ik zelf voor het eerst rode duiven gehaald bij Eppo Bodde uit Winschoten het was een koppel 65 en 69. Deze rode janssens hebben we nog steeds op ons hok. Maar omdat we niet naar kleur kijken..had ik er nog maar èèn.

Heel vroeger hadden we ook rode en vale duiven. Mijn vader kocht ooit eens een rode doffer met zijn duivin bij een heer Thiele uit Kampen, dit was een superkoppel. De rode en valen hieruit waren toppers, de blauw en krassen waren niets van waarde.

Maar in 1984 toen ik me echt met de duivensport ging bezig houden hadden we op dat ogenblik geen rooien meer.

ook kochten we nog eens een rode Belg van een bekende Nederlander, het zou een rechtstreekse Albert Van der Flaes moeten zijn van 1976( ik kocht hem in 1990 toen was hij 14 jaar oud), het bleek een fokzuivere rode doffer(Homozygoot), maar op de stamkaart was zijn vader een rode en moeder een blauwe...en dat kan niet. Maar het was een goede kweker, maar het stamkaartje klopte niet. Dus of in Belgie reeds fout, of later het ringetje hergebruikt...

De nieuwe samenstelling BEUTE BAK hebben mijn duiven reeds op het hok, Herstel-Power en Beute Sport over het voer( ook in de kweek twee keer per week) en Prange Suppe door het water. Ik zou de ouden nu al kunnen inmanden zo mooi. En nog steeds geen medicijnen gebruikt tegen het geel (vroeger deed iedereen dat op eitjes, en dat is ook prima, maar bij mijn duiven werd geen geel gevonden, dus behandel ik ook niet meer).

Ik krijg al heel veel vragen over de methode van dit jaar.

Zondag : Herstel-Power en Beute Sport over het voer( of Olympic MG mix)

maandag Prange Suppe door het water

dinsdag niets

woensdag Prange Suppe door het water en de Herstel Power en Beute Sport over het voer(of Olympic MG Mix)

donderdag niets

vrijdags niets

zaterdag niets

persoonlijk geef ik het op woensdag door een mengeling met Kaas en Pinda's (De Herstel power en Beute sport). Maar dat ziet u wel in het dagboek vanaf ongeveer 3e week april.

Wat wel heel belangrijk is vaaf 1 MAART GEEF IK 3 WEKEN(DRIE) PRANGE SUPPE DOOR HET WATER, IEDERE DAG 21 DAGEN LANG !!!

vanmorgen weer een drukte van belang, Wim Pasman uit EEFDE kwam weer een zending Beute Producten halen, hij verkoopt het daar in de omgeving Zutphen/Eefde/Deventer.

Rond staphorst is het te koop bij Dick Vogelzang( Bullingerweg Staphorst), in het oosten bij Het Juk te Borne en in Zeeland bij JP de LIJZER te aardenburg. Verder nergens !

Terug