Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 29E JANUARI
29-1-2012

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

Gisteren weer een prachtige dag gehad. eerst even bij Gerrit Elskamp geweest te Nunspeet( Henry Vierhouten kwam ook nog even) super spelers. Gerrit bracht ik mijn Aureole 782 ( 2007).

Later gingen we naar Elburg, super gezellige club. Een grote eer vond ik dat er een paar echte toppers in de zaal zaten ( vader van der Berg & zonen uit Ijselmuiden). Ze hadden enkele supers meegenomen waaronde de wonderduivin van Mark van der Berg , super grote fondduivin. Gelukkig voor mij pakte ik ze er allemaal uit. De laatste duif was een verhaal apart, ik vertelde het publiek dat het wel een zoon kon zijn van Mister Blue van Pieter Veenstra en wat was het.....een zoon van Mister Blue van Pieter Veenstra. ( Van Herman Hup) Topdoffer. De kwaliteit hier in Elburg was prima. de sfeer super gezellig, geen enkele wanklank !

Wijnand Lokhorst stond achter de bar en zorgde voor ballen gehakt en drank en Jan Aart van Triest nam 2 kilo Paling mee voor Willem en mij. Super fantastisch, wat een sfeer en wat een mensen. Top bedankt !

Goedenmorgen, het is nu 10.32 uur. ben net uit bed, heerlijk ff uitslapen. Vanmiddag weer naar het werk en dit was de eerste kans sinds weken om uit te slapen en dat moet je hem gelijk pakken. Eerst even alle duiven verzorgen natuurlijk. Ydo en Elco hebben gisteren het kweekhok gedaan. prachtig schoon. Op de vloer heb ik stedds kattekorrels( wel al 30 jaar denk ik), en zo nu en dan moet dat een keer lekker schoon natuurlijk. Daniel komt twee keer per week mijn vliegers doen(de hokken) en èènmaal de kwekers. Iedere dag hoeft niet. Maar als ik de jongens zou vragen zouden ze in de vakantie elke dag wel willen komen.

Ydo wilde nog mee bieden op de 250,000 euro duif van Pieter Veenstra vertelde hij, maar gunde het de chinees wel, leek hem wel een aardige kerel en zo'n man gun je toch die duif. ahaha ik vond het heel grappig hoe zo'n jonge speler(Ydo) met zo veel jus dit verhaal vertelde. Iedereen in duivenland heeft natuurlijk een mening over deze grote bedragen voor duiven. Mijn mening is dat wanneer het UW duiven waren u ook blij zou zijn. Natuurlijk loopt het wat uit de hand, maar in China is geld zat, en als die mensen het er voor over hebben laat ze lekker betalen.

Voor de gewone man niet te betalen....hoor je steeds. Maar waarom zou de "gewone" man dan ook deze duiven willen of moeten kopen?? Uit kinderen van deze 250.000 euro duif zijn heus prachtige te kleinkinderen te koop bij diverse liefhebbers die veel minder kosten en misschien wel net zo goed zijn. Neen ik ben het niet mee eens dat ze NIET TE BETALEN zijn. Voor mij ook niet, zelfs Bas Verkerk haakte af bij 150.000 ;) Neen, gewoon goed om u heen kijken, en als u Veenstra duiven wil hebben zijn er kansen genoeg voor 100 tot 500 euro. En op bonnetjes soms maar voor € 35,00.

Een ferrari is voor mij ook niet te betalen, een fiatje wel, en die komt ook uit Italie. Dus maak u niet druk. Duivensport gaat heus niet kapot door zulke bedragen. Het zijn chinezen, en die hebben nu op dit ogenblik teveel geld en zien het als speelgoed, laat die mannetjes toch en hoop dat ze na 2012 ook bij u aankomen. U zegt dan vast geen NEEN!

Terug