Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 5 februari 2012

5-2-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Hoe zal het gaan in 2012 met vliegen? Missouri's Girl en Breanna uit de vliegploeg begin 2011 en nu Calla, Babette en Dalia er uit. Ik hoop dat er een "nieuwe" superster opstaat. Ik denk wel dat er een aantal 2011 duiven tot prachtige dingen in staat zijn, maar of er een nieuwe Dalia tussen zit? ik hoop het. De ploeg 2010 duiven blijft natuurlijk wel zitten, en met een beetje geluk( en weinig roofvogels) doen die het misschien weer in 2012.

De waterbakken vanmorgen vroeg weer in de hokken geplaatst, ik had ze er gisteravond maar eens uitgehaald. Minder werk, zelfs die grote 5 liter kannen zitten binnen een paar uur helemaal dicht.

Met de duiven gaat het hier prima, geen enkel probleem met de koude. Ach ja èèn klein probleempje, we zouden vandaag enten tegen paramixo...maar omdat het koud is, was dit niet verstandig. De dokter belde net zelf, Tis te koud Gert Jan, de entstof bevriest en kans op entreacties( knobbels), dus we wachten even. Goede beslissing. Enten op zich kan wel maar dan de duiven na het enten een paar uur in een verwarmde huiskamer laten staan. Maar beter is: even wachten.

Wist u trouwens dat ik de enige bon gegeven door Corrie Hakvoort gekocht heb? Tja, ik hoorde viavia dat ze èèn bonnetje gegeven had in Workum, en laat ik die nu net gekocht hebben. Corrie is voor mij de beste jeugdspeler van Nederland. Als je ziet wat haar Jubbetje en Justin gevlogen hebben... 1e en 2e Duifkampioen Fond van het ACG tegen de grote mannen he..

En in WHZB(Jeugd) de beste speelster van Nederland met de 1e en 2e beste doffer ! Van harte gefeliciteerd. en dit voor een echte jeugdspeler ! ps hoe kwam ze aan de naam JUBBETJE?? http://www.youtube.com/watch?v=H28XuP9mi6A Jubbetje Zondernaam

 

Terug