Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 8 februari 2012

8-2-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

De jonge duiven zitten lekker in de voliere, het is nog steeds koud buiten maar de duiven hebben er totaal geen last van. De kwekers lopen buiten achter elkaar aan te jagen en zijn druk aan het eten uit de Beute-Bak. Ik gooi gewoon een volle emmer in een bad ( grijze bak van ongeveer een meter), en de kwekers kunnen daar uit pakken wat ze willen.

Gisteren de mannen uit Doornspijk gehad van de duivenshop Lokhorst aldaar, ik gaf ze enkele "trillers" in de handen, ongelofelijk vertelde vader Lokhorst ppffff nog nooit gezien en dat met deze temparaturen in een open voliere..

as Vrijdag komt Bas Verkerk met een chinese vriend kijken naar de Vechtmachine x Jia-Li en hun kinderen. Bas is steeds op zoek naar toppers, en hij wilde graag Dalia eens zien( beste dagfondduif van Nederland in BOTB 2011). Ik heb 18 kinderen van de Vechtmachine x Jia Li op de hokken en dan nog diverse broers en zusters van de Vechtmachine. De Vechtmachine is zoon Triller x Vanity.

Op 20 Februari as komen twee vrienden( Oscar de Vries en Andy Pallotta) uit Canada op bezoek, ze gaan eerst een paar dagen rond Zutphen rijden en even naar Willem de Bruijn en Bas en Gerard Verkerk. Vrijdag de 24e en zaterdag de 25e zijn ze hier op bezoek. Ze willen graag even kijken bij Pieter Veenstra, Gerard Koopman, Harm Vredeveld en misschien Gunter Prange. Ik moet even kijken wie thuis is en wie de voorzitter van de Canadeze bond wil ontvangen. Zaterdag de 25e Februari is de prijsuitreiking van de Gouden Duif, dus enkele toppers zullen zaterdagmorgen reeds vroeg vertrekken of misschien vrijdag avond reeds.

Op zaterdag 18 Februari en zondag 19 februari is de FUGARE te Kortrijk( Belgie) en op zaterdagavond 18 Februari het PIPA feestje aldaar. De beveiligings bedrijven hebben weer een aantal drukke dagen.. want al de tophokken hebben iemand zitten tegenwoordig met zulke dagen. Jammer dat het moet, maar om je duiven te laten stelen.. dan maar iemand in je huis zetten als je niet thuis bent.

Terug