Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 18 februari 2012

18-2-2012

Goedendag iedereen,

Gisteravond in Egmond Binnen geweest bij p.v. de Toekomst. Super gezellige club, topavond. Topspelers waren aanwezig de heer Tromp, Lex Udo, Steef Duijn en comb. Tromp-Merkuur etc. Hier zitten topduiven lezers. Ik heb duiven mogen zien van een andere planeet( 891 blauwe duivin van Lex Udo). Het was voor mij een grote eer om Noordhollands Fenomeen Steef Duijn te mogen onmoeten, natuurlijk kende ik hem van naam en gezicht, maar gister de man achter de naam mogen ontmoeten. In eerste instantie was het niet eenvoudig om het clubgebouw te vinden, zat verscholen achter een kerkelijke jeugdsoos, maar eenmaal gevonden ging het feest los. De zaal lag blauw van het lachen, de vragen kwamen als een sneltrein naar me toe en voor dat ik het wist was ik thuis en was het al half twee in de nacht. Met Steef Duijn en Lex Udo afgesproken dat we samen gaan kweken tussen enkele van hun duiven en die van mij in 2013. Het soort waar Lex Udo mee pakt op de Vitesse en midfond( hij zet geen duiven op de dagfond), zijn echter uitermate geschikt voor de dagfond( 891). Ze gaan een paar duiven kweken, komen deze zomer aan, en we pakken 1/2 of 3 duiven voor samenkweek. èèn van de gezelligste avondjes van het jaar en misschien wel de beste duif of èèn van de beste duiven van het jaar gezien.

Soort Steef Duijn/Rens van de Zijde/ Lex Udo ( ik hoop dat ik het goed zeg) Ik heb net twee foto's binnen gekregen van "Steef 99-2193154" en "Big Mamma 02-1489694" TOPKOPPEL en wederom....Geel Vlieg x Wit Kweek !

Update 13.30 uur

De jongen zijn los, ze lopen op het dak, voliere en de grond. Mooi gezicht.

Kijk even op www.gps-auctions.com bij de totale verkoop van G. Knol uit Zwolle. Er zitten goede duiven bij met ACHTJES waaronder de 04-716 en de 08-649 ( uit mijn hoofd had de 716 Super spieren, prima van bouw met iets matige pluim 8-) en de 649 kreeg een 8.

Terug