Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 21 februari 2012

21-2-2012

Goedendag iedereen,

Het is druilerig weer, niets aan. De duiven net voer en water gegeven. Ze zien er perfect uit. Het is mega druk hier met het vezenden van pakjes. een goede zaak natuurlijk. We zien en horen steeds meer gebruikers van Beute Producten en krijgen steeds te horen hoe mooi ze er van worden, hoe gezond ze zijn en vooral hoe goed de prestaties zijn geworden sinds gebruik van deze producten.

Natuurlijk weten we dat topduiven het belangrijkst zijn, het hok is heel belangrijk, u als trainer en verzorger, het voer, de gezondheid etc. Alles is heel belangrijk, de cirkel moet rond zijn.

Maar Herstel-Power, Beute Sport en Prange Suppe zijn niet meer weg te denken bij vele kampioenen. Herstel-Power zijn de 96% dierlijke Eiwitten, Beute Sport is de Calcium-Magensium met vitaminen mengeling en Prange Suppe kennen we allemaal als het wonder middel van Gunter Prange uit het Duitse Meppen.

WAT IS OLYMPIC M.G. MIX?  dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Het is Herstel-Power en Beute Sport in de goede verhouding door elkaar, dus kant en klaar voor gebruik.

De Herstel-Power( dierlijk eiwit plus vitaminen) geven we al jaren na een zware vlucht, tijdens de kweek en in voorberreiding op een zware vlucht.

Beute Sport is in eerste instantie ingezet om scheefvlieger te voorkomen, duiven kunnen soms door het lang vast zitten zonder training spier-problemen krijgen, en om dit tegen te gaan en te voorkomen geven we Beute -Sport  ( uit de renpaarden wereld, wedstrijden met renpaarden gaan om veel geld, dus kapitalen worden uitgegeven aan goede producten om de dravers extra energie te geven en spier problemen tegen te gaan). De laatste jaren weten we dat Beute sport de jonge duiven in de opgroei ook een enorm spierenstelsel geeft, het lijkt alsof er meer, betere en of sterkere spieren ontstaan, steeds in samenwerking met langdurig trainen. Maar het is gemaakt voor paarden, hun spieren, de maandagochtend ziekte bij paarden, en door ervaring bij top duivenmelkers bleek het super te werken bij wedstrijdduiven.

Het komt natuurlijk voor dat duiven enkele dagen te laat thuis komen van een vlucht, hiervoor hebben we Herstel-Power in capsules gemaakt. De duiven zijn na enkele uren weer helemaal terug, ze zijn weer fit. En goede spelers op de dag en overnachtfond gebruiken de Herstel-Power capsules ook VOOR het inzetten, om ze een extra mee te geven. De dagfondspelers gebruiken het vaak op woensdag en donderdag met inzetten en de overnachtspelers op zondag, maandag en dinsdag met inzetten.

Capsules zijn heel eenvoudig omdat je op de fond soms maar enkele duiven zet en dus niet iedere duif hoeft vol te pompen. Thuisblijvers kunnen wat rustiger aan doen, en de atleet die wel mee gaat geef je dan wat extra dierlijk-eiwit in een capsule.

Prange Suppe kennen we allemaal, ik denk dat er geen liefhebbers zijn die Prange Suppe niet kennen. Het geeft de duiven een enorme vlieglust, vliegdrang zeg maar. Vanaf ongeveer 5 Maart( maandag na de voorjaarsbeurs) gaan veel mensen weer beginnen met hun Prange Suppe kuur van 14 dagen, de fondmannen beginnen een paar weekjes later( de grote fond en of ZLU mannen).

Nu hoor ik steeds; Kan het niet zonder Beute Producten? Natuurlijk wel, iedereen is vrij om te gebruiken wat ze willen. ook van andere merken zijn er goede producten, maar god o god wat word er een troep verkocht. Ik heb mee mogen kijken achter de schermen bij korrel, mineralen en voeder-makers... en ik kan u vertellen er zijn korrels en mineralen in omloop wat echt gebakken lucht is. Puur nep, flauwe kul zeg maar. Maar ja, zet er een mooie naam boven en het verkoopt.

Ik doe dat niet, ik gebruik alleen het allerbeste voor mijn eigen duiven, en kijk niet naar de prijs!!! Nee, niet naar de prijs !. Ik vind dat je beter 30% van je duiven weg kunt doen en dan een beter product geven. Veel duiven kosten veel geld, weinig duiven dus minder geld. Maar het geld was je toch al kwijt, maak een keuze voor het beste.

Ik doe dat met voer, voeding, producten etc. Steeds het beste van het beste, dan kan ik nooit zeggen dat het daar door komt. Als er een nieuw voermerk zou komen en dat zou het allerbeste zijn en zou € 25,00 per 10 kilo zijn dan zou ik dat gebruiken. Ik praat voor mezelf hè !!! Liever minder duiven maar het beste van het beste.

Zo kwam ik ook op Beute-Sport, in Amerika werden producten gebruikt voor de spieren bij paarden, het beste uit de praktijk haalden we naar Nederland voor onze duiven, en dat beviel zo goed( vooral in de strijd tegen scheefvliegers/spierproblemen) dat we het ook op de markt brachten

Nu zijn we naast de Beute-Producten twee jaar aan het testen en proberen met enkele kruiden en mineralen, we deden dit door de allerhande mix van DHP met blauw deksel, op natuurlijke wijze de duiven gezond te houden en vooral goed naar huis komen. In de samenwerking met Prange Suppe, Beute Sport en Herstel-Power bleek het weer een verbetering( twee jaar geen medicatie gebruikt bij de oude duiven), dus i.s.m DHP komt het nu op de markt BEUTE-BAK. Kijk er eens na op de voorjaarsbeurs, neem het mee in uw gedachten en beslis zelf. Mij maakt het niet uit, ik vertel u alleen wat ik doe en u doet het of doet het niet, eigen keuze

----------

Van het nieuwe bestuur van Afdeling Friesland ken ik 3 namen niet. Althans van de namen die bekend zijn of voorgedragen worden, zullen vast en zeker goede krachten zijn. Ik hoop voor ze dat het goed gaat komen, er is veel achterstallig werk hoorde ik. De rest ken ik wel van naam of persoonlijk. Ik bemoei me er verder niet mee, ik heb er geen verstand van. ook voor een "praatgroep" een soort denktank was ik niet geschikt las ik. Pieter Veenstra en ik wilden graag meedenken en of advies geven aan het afdeling bestuur, of Pieter wel is "opgenomen" weet ik niet.

Terug