Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 22 februari 2012

22-2-2012

Goedenmorgen iedereen,

Hoe de infraroodstralers van Jaap Schut te gebruiken? Kreeg ik in mijn Mailbox. In principe geeft jaap aan dat je het altijd de zelfde temparatuur en vochtigheidgraad op je hok wil, en dat is ook zo. Maar ik gebruik hem wat anders. Bij natte dagen of na een natte training(of koud) zet ik hem voor een twee uurtjes aan, dan kunnen ze wat opwaremen en lekker droog worden. Dus bij mij staat hij niet altijd aan(bij veel mensen wel). Ik adviseer steeds bij natte/koude hokken en of hokken op het westen of noorden, zet hem gewoon aan op 16 graden en zomers op 20. Maar bij hokken op de "goede richting" alleen aan bij nat koud weer en of na training. Maar heel belangrijk is: bent u Vitesse speler...zorg dan vanaf 21 Maart voor een goed klimaat met iets hogere temparaturen en zet hem gewoon aan. Bij mij gaat hij echt aan vanaf een week voor de eerste dagfond vlucht en blijft dan ook dag en nacht aan d.m.v. thermostaat.

De duivinnen vliegen nu reeds vanaf 08.45 uur en het is nu 09.37 uur...

Update 10.06 uur

De duivinnen hebben een uurtje gevlogen, 1 ploeg van ongeveer 15 stuks bleef bij huis, de andere 16 waren uit het zicht. Nu zijn de doffers buiten.

Tip: Maak de ramen van uw duivenhok nog even een keer lekker schoon. Al het stof van de winter er even een keer af. Hierna niet meer !

Terug