Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 23 februari 2012

23-2-2012

Goedendag iedereen.

Hier is de roofvogel weer wakker. Twee duivinnen reeds dood( 710 en 729) en een aantal jongen. èèn lag voor het hok gisteren, echt helemaal kaal geplukt. En een rode lag in de tuin, ik denk dat deze het niet gaat halen.

Vandaag de duiven niet los gehad. Van de 31 duivinnen waar we dit jaar mee wilden spelen zijn er nu nog 28. Jammer maar helaas. We weten het hè . De roofvogels mogen alles, worden zelfs speciaal gefokt. Morgen gaan ze weer los maar ditmaal met OEHOE CD. Ik had hem dit jaar nog niet gebruikt, maar zie toch dat het soms werkt. Dus morgen, de jongen weer los en dan de CD aan. Het is geen 100% oplossing hoor, net als de balonnen niet, of de uil op een stok. Maar al zal het maar 1 duif redden, dan is het al prima.

een vraag waarom de ramen wassen en daarna niet meer. Ik schrijf zoal ik het doe hè , ik maak twee keer per jaar de ramen schoon en laat daarna de stof er weer opzitten. In het begin van het jaar voor wat extra zon en daarna juist niet voor misschien wat extra rust. Maar is het noodzakelijk? Nee hoor, er zijn mensen die goed spelen en iedere week ramen wassen en er zijn liefhebbers die goed spelen en ze nooit wassen, dus ik zit er tussen in.

update 13.00 uur.

Kijk even op www.gps-auctions.com bij bonnenverkopen. Hier is een mooie verkoop voor een goed doel Energy4all Giro 4403  www.energy4all.nl

http://www.gps-auctions.nl/Auctions.aspx?auctiontype=u

Succes

update 13.40 uur.

De rode jonge duif( 879) leeft nog steeds. Uit zoon Alimpique x zuster Dalia(dochter Vechtmachine). Wanneer hij blijft leven mag hij blijven, wanneer een duif zoveel power heeft na een aanval van een roofvogel moet het wel iets bijzonders zijn( hoop ik dan maar). Morgen met Oscar de Vries en Andy Pallotta naar Leemhuis Vredeveld en Gerard Koopman. Altijd fijn om goede duiven te mogen bekijken

Terug