Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 24E FEBRUARI
24-2-2012

Goedenmorgen allen,

gisteravond de kwekers allemaal tegen luis behandeld met de nieuwe luisdruppel van Nanne Wolff. Hadden ze luis? Neen, maar omdat ik alle kwekers in de handen nam, behandel ik ze uit voorzorg maar weer eens. Wat zagen de duiven er ontzettend goed uit, echt ongelofelijk strak en hard als staal. En geen n uitgezonderd he, prachtig. De twee jongen voor de Dutch Golden classic hebben een ring om.

Waarom neem ik alle duiven zo vaak door de handen vraagt men wel eens? Omdat ik steeds zoekende ben, steeds meer ervaring in mijn handen wil. Hoe ziet een duif er uit, welke gooit de eerste pen, hoe komen ze door, welke heeft super spieren zonder ooit te hebben gevlogen, hoe voelen de spieren als er grote jongen in de schaal liggen en eieren er naast, welke duif zweet als hij op eieren zit en welke juist niet. Welke duif gaat van de eieren en of jong al als je bij de bak komt? Ik wil alles weten.

We gaan zo in de auto met Oscar, Andy, Willem, Ydo en ik zei de gek naar Gerard Koopman daarna een rondje Friesland. Leemhuis-Vredeveld konden we helaas niet aan komen vandaag, Chantal ziek op bed en Harm op dit moment ook niet mobiel. Volgende keer maar naar Coevorden

Terug