Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 25 februari 2012

25-2-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteren een super dag gehad. Tegen 10.15 uur kwamen de Canadezen Andy Pallotta en Oscar de Vries voor een dagje Noord Nederland. We zijn eerst even op bezoek geweest bij grootmeester Gerard Koopman(Team Koopman) we werden zeer hartelijk ontvangen mochten zelfs mee eten( wat we natuurlijk ook graag deden). Daan, Ydo en Willem waren ook mee. Voor Team Koopman geen enkel probleem. We mochten alles zien, alle duiven in de handen nemen en Gerard vertelde uit het hoofd precies wat iedere duif gevlogen en of gekweekt had. De fijnste die we zagen was een zoon uit Kleine Dirk met zijn eigen zuster. Fantastische moderne postduiven.

Hierna reden we naar Surhuizum naar Kortwoude 14 om Jacob Poortvliet te bezoeken, ook hier met open armen ontvangen. Nog even kennis mogen maken met de 83 jarige hokverzorger( de vader van Jacob), een zeer fitte man. Na de koffie alle duiven mogen bekijken. Topklasse.

Vanaf Jacob zijn we op bezoek gegaan bij combinatie van der Stouwe?Douna in Donkerbroek. Ook daar vielen de ogen uit de kassen bij de boys, wat een klasse hebben die mannen. 16 koppels puur goud.

Wat Oscar en Andy opviel( maar mij niet), dat alle topvliegers en of kwekers ONGELOFELIJK GOED in de hand waren. Ik heb ze verteld dat iedere topduif er zo uit ziet.En dan niet een "gewone goede duif"maar een topper !

Tegen 19.00 uur hebben we nog even lekker zitten eten met zijn allen, hierna bracht ik de boys naar hun Hotel in Vledder en waren we moe maar voldaan van weer een 100% duivendag.

Iedereen bedankt voor het ontvangst !

Vanmiddag de Beute dag voor genodigden. In het clubgebouw aan de indusstriestraat te Noordwolde

tip: http://broekemaduivensportcentrumfriesland.nl/

Terug