Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 26E FEBRUARI
26-2-2012

Wat een dag gister.

FANTASTISCH!!!!!!!!!!!!!! Ik wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid, hun gezelligheid zelfs kadootjes. Het was FANTASTISCH.

Rond 14.00 uur was ik aanwezig met Cor en Willy de geweldige clubmensen die alles tot in de perfectie geregeld hadden. De tafels stonden klaar. De koffie was er reeds, het gehele clubgebouw was in feeststemming. Cor en Willy bedankt.

Rond 14.30 uur begonnen de eerste gasten reeds binnen te stromen, zo,n 50 in getal waren binnen het uur binnen. Bert Braspenning en zoon Marco waren iets verlaat, die hadden per ongeluk Noordwolde Groningen in hun tomtom gezet. Maar dat mag de pret niet drukken. Rond 15.45 was iedereen aanwezig en kon ik de zaal welkom heten. Clubgenoten, afdelingsgenoten, vrienden van ver, tot aan Belgie aan toe en wat te denken helemaal uit Canada.

Rond 16.30 uur heeft Rein Gaal de spraakwaterval uit Onna nog even een klein vragenrondje door de zaal gemaakt en even wat info gepakt van Ferry van Loo, Peter Fincken, Alfred Strijker, Martin Halie, Maarten Hakvoor, combinatie van der Stouwe/Douna en Wim Koelma. Maar ook Koen Carmeliet uit Belgie mocht vertellen en geheimen delen over het jonge duivenspel.

Na dit vragenuurtje kon iedereen weer zijn gang gaan en ging de roulatie vanzelf, iedereen ging bij iedereen zitten. Er waren hokkenkenners, medicatie kenners, reclame-kenners, eendaagse fond kanonnen en overnachtmannen. De meeste gesprekken gingen over het spel met de jonge duiven omdat we natuurlijk een paar van de nationale grootheden met jonge in ons minnden hadden.

Een super gezicht was hoe je hevige gesprekken zag tussen vitesse en juist overnachtmannen, Friesche kampioen met toppers uit het zuiden en canadezen die Fries praten met friezen, schitterende duivensport.

Net voor het eten mocht ik naar voren komen en kreeg ik een trofee uitgereikt voor  positiviteit. de MISTER POSITIVO AWORD 2012 uit handen van Martin Halie uit Zwagersbosch. Fantastisch BEDANKT.

http://www.vanderstouwe-douna.nl/cms/nieuws-uit.php

Ondertijd was de maaltijd gebracht door de streekslagerij uit Eesveen. Diverse soorten soep, diverse stampotten, worsten, speklappen etc etc. Natuurlijk namen we een korte stilte in acht voor onze vrienden die dat graag wilden. Ook hier fantastisch te zien hoe er mee omgegaan werd, schitterende duivensport. Geen enkele wanklank te horen. Groot applaus uit de zaal kwam er voor Albert Jan de Jong uit Steggerda dat hij wederom voorzitter van onze afdeling gaat worden. Natuurlijk gaat er over gesproken worden maar iedereen in de zaal was het er over eens. Albert Jan de Jong terug naar FRIESLAND. Jammer voor de NPO, super voor ons, de mooiste afdeling van Nederland. Afdeling Friesland.

En is er geen jeugd te krijgen???? Gisteren in Staphorst, een open dag voor kinderen met hun ouders en maar liefst op de eerste dag 6 (ZES) nieuwe jeugdleden erbij !!! FANTASTISCH. Doe als Staphorst, doe het zelf !! u ziet dat het kan.

http://www.pipa.be/nl/newsandarticles/pigeonandloft/pv-de-streekvliegers-staphorst-lanceren-mooi-initiatief

De duivensport leeft, is bijna het mooiste wat er bestaat. u zag het gisteren in NOORDWOLDE, u zag het gisteren in STAPHORST en u ziet het volgende week op de voorjaarsbeurs!!!!!!!!!!!!!!!!!

Terug