Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 1E MAART
1-3-2012

Goedendag iedereen,

De jonge duiven zijn lekker buiten. beetje regenachtig(vinden ze fijn), ze waren nog geen twee seconden buiten of er werd al weer 1 gegrepen door een roofvogel.

Gistermiddag kwamen er twee oude doffers ruim te laat weer thuis. n mist weer een aantal broekpennen(achtervleugel).

Net weer 10 jongen een ring omgedaan. Het is bijna iedere dag raak hier, de jongen zijn nog maar net in de veren en er liggen weer eieren naast. Ik kweek een paar extra voor mezelf uit de late jongen van 2011( uit de laatjes en of eind-zomerjongen van de toppers). Dan heb je gelijk wat getest voor als je er volgend jaar meer uit kweekt. Ik heb prachtige jongen liggen bij laatjes die zelf nog geen pen gestoten hebben. Dan zijn ze goed gezond.

De jonge duiven zitten in principe nog aan kweekvoer(goed uitgroeien), maar hebben vanmorgen toch een keer recup gehad( zuivering). ff wennen aan dit lichte voer wat ze straks meer gaan krijgen wanneer ze moeten gaan vliegen.

Vanmorgen vijf of zes liefhebbers aan de telefoon gehad waar de duiven al enorm beginnen te trainen door de PRANGE SUPPE. Het is nog vroeg, u heeft nog tijd genoeg, maar een goed gevoel geeft het wel als de duiven zo trainen. n liefhebber was niet gewend aan trainende duiven, hij kende maximaal twintig minuten en nu ruim een uur vertelde hij. Prachtig, dat geeft de mensen plezier en moed.

Terug