Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 11 maart 2012

11-3-2012

De duivinnen zijn er uit om 09.00 uur, ze willen er graag uit, dat is een gezond teken. Het is heel normaal dat duiven de eerste dagen na de winterstop niet graag uit het hok willen( net of ze niet weten waar ze uit moeten), en het is ook heel normaal dat ze dan minder trainen, wat van hok naar hok vliegen en er slecht in willen. Het is de kunst van de melker om dit alles om te buigen naar een strak systeem van er uit, trainen, luisteren en naar binnen. Dat kan niet in 1 dag dus gaat het bij u iets moeilijker, weet dat dit bij iedereen zo is na de winterrust van enkele maanden.

Gister een goed gesprek gehad met Ydo en Elco Homma( twee van mijn verzorgers), ze zijn heel goed met hun sport bezig, hebben een ander hok gekocht( 2e hands natuurlijk) voor de jonge duiven. Ze hebben er zo'n 60 stuks waarvan maar liefst 17 Eijerkampen. Ook bij Daan Haneveld gaat het super, hij heeft hier een kweekhok met zes koppels en heeft ook 8 rechtstreekse Eijerkampen er bij. Bij ons in de club komen we straks wel op zo'n 60 stuks uit Zutphen. Hoeveel er nog van over zijn straks??? we hebben een mega roofvogel probleem. Ik schat(ik tel ze niet) dat ik wel al 15 jongen kwijt ben in die paar weken.

Gisteren viel de sperwer gewoon tussen de jonge duiven met de OEHOE CD op 40, dus ook dat heeft zijn werking gehad.

Op dit ogenblik ben ik druk bezig met het afdrukken van pro-forma stamkaarten voor Taiwan, as Donderdag komt Falco Ebben met een Taiwanees en die willen graag een koppellijst en of stamkaarten van alle kweekkoppels. In heel veel koppels zit nu toch wat van de Triller, Vechtmachine. Je gokt op een bepaalde bouw, type en bloedstroom en misschien denk ik over 5 jaar wel...foutje. Maar zo als ik er nu over denk, komt het wel goed in 2013, 2014.

In de verkoop van Pipa Maart en dan deel 3 ziet u de 1e, 2e, 3e Nationaal Brive tegen 5474 duiven van Duitsland( 650 km). In de stamkaart zien we Broer Wondergirl van Beute & zn ( via Gunter Prange). De kenners van ons "oude soort " zie aan de koppen van deze duiven het beute bloed

Terug