Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 16 maart 2012

16-3-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Gisteren visite gehad van  Madeline Liao en Falco Ebben. Ze kwamen enkele duiven bekijken. Vanuit China komt er steeds meer vraag naar onze duiven. Het was heel gezellig.

Rond 13.30 uur ben ik nog even naar Rosmalen geweest, naar de familie van Zuijlen. Vader Harry is de "allround" speler en zoon Peter is de fondman. Het beste koppel van Harry pakte je er zo uit. Een topdoffer met vliegogen en de power van een kanon x een super kweekduifje met gele kweekogen. Wederom een precies passend koppel.

Bij zoon Peter zaten een aantal zeer fijne fondduiven. De 80 die hij kreeg van een clubgenoot vond ik de beste( zit op het kweekhok). Het hok van Peter staat op het westen, dat is jammer. We werden zeer gastvrij ontvangen met koffie en gebak( Wiel van Rosmalen). aardige mensen.

Update 08.53 uur

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.30 uur. Het is hier erg mistig. De duivinnen vliegen dus ook wat laag en dicht bij het hok.

èèn jonge duif is gisteren buiten gebleven blijkt, er zat er èèn op de voliere vanmorgen.

Update 17.15 uur.

Wat een drukte vandaag. De Duits Nationaal Kampioen van 2009 was op bezoek vanmiddag( helemaal uit Berlijn) met nog twee vrienden( die kende ik al wel). En nog Duitse vrienden van de Poolse Grens, die gistermiddag waren vertrokken aan de 700 km reis. 700 Kilometer !!! ( dus totaal 5 Duitsers gezien vandaag). Nee eigenlijk 6, ben ook nog even heen en weer Meppen gereden naar Gunter Prange. We hadden de Prange Suppe weer op. Gunter had het zweet op het voorhoofd, hij had deze week weer enkele honderden gemaakt.

Net nog even met Klaasje naar de dokter geweest. Ze kreeg de vingers tussen de autodeur. Hopenlijk niet kapot. even paar dagen afwachten.

Dus geef haar voorzichtig de hand morgen in Vianen.... :)

Terug