Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 27 maart 2012

27-3-2012

Goedenmorgen vrienden,

vanmorgen een mailtje hoe ik aan die prachtige vlag kwam die aan mijn hok hing. Dat is een shell fuel save vlag. Die grote staande vlaggen op tankstations( ieder merk). U kunt vragen aan uw plaatselijke pomp of ze een oude voor u hebben. Hij zal zo'n 2 meter zijn. Die van mij heb ik van de eigen pomp meegenomen natuurlijk.

Gisteravond was het even gezellig op de pomp, 4 duivenspelers tegelijk aan de koffie( na het tanken..). het ging over de club, afdeling en puntensysteem geloof ik. Ik had geen tijd het was smoordruk.

We hebben het nog even snel gehad over een goede ontsmetting voor na de vluchten en welke de "kampioenen"gebruiken. Veel gebruiken natuurlijk BS van de weerd, Combinatiemix van van der Sluis, SA van Nanne Wolff of Poeder 29 van Boskamp( in het noorden veel).

Klaasje is op dit ogenblik met de duiven weg naar Staphorst( Bij Dick Vogelzang), ze ging even voer halen voor mij en kan dan de duiven gelijk meenemen. Ik heb dan ff de tijd om ze binnen te roepen. Op dit moment reageren ze nog beter op mij. Klaasje moeten ze nog even opnieuw  "leren kennen"

Gisteravond was het niet gemakkelijk met de duivinnen. Om 16.00 uur er uit, om 17.00 uur mochten ze er weer in....maar zes wilden niet. De doffers er uit om 17.40 uur en toen vlogen die vrouwen nog. Steeds dezelfden trouwens waaronder mijn 748 !

update 13.26 uur.

Zo naar het werk. De camera's buiten ff uitgezet. Morgenvroeg vanaf 08.00 uur weer aan. Het is mooi weer, komen mensen vanmiddag, lekker in de zon. dan de beelden maar even op zwart.

Vanmorgen de duiven naar staphorst gehad. De duivinnen kwamen super binnen, de doffers wat minder. eerst 3 vlot en de rest bleef nog een kwartier vliegen. Morgenmiddag naar Nanne Wolff voor Controle en morgenavond vergadering van de club. Gezelli.

Ik heb de foto's gezien van de slachting bij albert Jan de Jong te steggerda, door een aanval van een marter zijn alle duiven gedood.. Gelukkig staat Fond Minnend Nederland op !!!! Geef die man zijn duivensport terug ! albertjandejong@hetnet.nl

Terug