Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

NOG EEN WEEK
1-4-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Gisteren de eerste trainingvlucht gehad( met uitslag), het ging prima, de duiven vielen als bakstenen en de meesten gelijk op de klep. Een goed gevoel voor de komende tijd geeft dat. De duiven zijn gezond en hebben geen last gehad van de kou.

Op www.liveduiven.nl  hebben enorm veel liefhebbers de aankomsten gezien. Andrč van der Wiel belde tegen 13.00 uur of ik nog moest plassen, ik zwaaide zo met de armen en benen hahaha , nee het was machtig koud buiten.

de 10-012 Daisy was onze eerste en de eerste in de club, ze is ččn van de Gouden tweeling ofwel het NEST-zusjes van DALIA de Nationale Asduif dagfond BOTB. Dus wederom een dochter van de vechtmachine.

En weet u nog? twee en een halve week geleden vond Nanne bij deze 10-012 een beetje infectie aan de voorste luchtwegen..en nu de eerste.

De jonge duiven zijn er op dit ogenblik uit( 10.00 uur), Ekhard Ehrige( Duitse vriend uit Maagenburg) en ik hebben er even lekker op het stoeltje bijgezeten. Ik heb met een lange stok de meeste jongen een keer van het dak af geslagen. Ik ben heel vroeg dit jaar met mijn jonge duiven om op te jagen en te laten trainen. Normaal pas in Mei en nu op 1 April.

Er vlogen net toch een 70 stuks. Ik denk dat ik nu zo'n 25 jonge duiven kwijt ben door de roofvogel en door angst. Ik tel er zo'n 105 ongeveer er waren ooit 128.

Gisteren 1 duif niet teruggekomen de 10-761 dit was vorig jaar ook al een dwaler, twee keer op moeten halen. Komt hij nu weer of moet ik hem halen, de chip gaat zowiezo af !

Terug