Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MORGEN IS HET ZO VER
6-4-2012

Goedendag vrienden,

Gistermiddag even op bezoek geweest bij de familie Hakvoort te Urk. Ik had de bon van Corrie Hakvoort gekocht die ze geschonken had en ik mocht de eitjes van de beroemde Jubbetje halen, de WHZB duif van Nederland bij de jeugd !

We hadden gelijk onze vliegers meegenomen naar Urk( over de weg 52 km), ze kwamen goed naar huis uit deze west/zuidwest richting.

We werden zeer vriendelijk ontvangen door de Familie, lekker bij de houtkachel gezeten en over de duiven gesproken, heerlijk. We mochten van Maarten ook bij de duiven kijken...dat heb ik niet gedaan. Ik wil zelf door de week ook geen mensen op de hokken en doe dat ook niet graag bij anderen. Ik wil niets verstoren. Toen we huiswaarts gingen namen we 4 eitjes mee, 2 van Jubbetje met de Vetblauwe 544. En twee van Perry met kleindochter Thomas.

update 08.52 uur

we doen het nooit, maar vandaag toch. De doffers zijn er uit ! en dat op vrijdagochtend ! Ik heb ze tegen 08.15 los gelaten en tot nu nog niet gezien( - 1 de 890 Emmerson T gewond).

Eten duiven brood ??? Straks op www.liveduiven.nl  kijk bij Gert Jan Beute en dan camera 2 de voliere om 12.00 uur precies !!

Update 12.12 uur.

De volle drinkpot Hennep vinden ze ook lekker hè

50 duiven gaan vanavond mee, 29 duivinnen en 21 doffers. Het is prachtig weer nu en hopenlijk morgen ook. Beetje koud, maar daar kijk ik niet na.

Gewoon 09.00 uur lossen morgen, ze komen wel thuis. Maar zal wel iets later worden, ze wachten denk ik op iets warmer, vind ik ook goed. ;)

 

Terug