Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 12 april 2012

12-4-2012

Goedenmorgen vrienden,

Gister gezelligheid troef hier, Harry Cazemier uit Drachten even aan geweest en Wim Koelma en dochter uit Joure. Leuke mensen. Wim was ook op de Beute dag, fondkampioen onaangewezen afdeling Friesland 2011.

Update 12.06 uur.

net een leuk berichtje van Martin Halie:

 

He Gert-Jan,

Lekker die Beute bak van jou, laat ik per ongeluk de deur van het halletje van het hok openstaan, staat Beute bak met deksel eraf hebben duiven halve emmer zowat leeg gegeten dat is niet het ergste maar nu willen ze niet meer in het hok na de training maar alleen maar door de deur naar het halletje.

Ben zeer tevreden met Beute bak waar ik vroeger super biomix en mineralen mix gaf nu alleen maar Beute mix en zo je hierboven kunt lezen zijn ze er echt gek op en nogmaals ben er zeer tevreden over.

Groetjes ook aan Klaasje,

Martin halie

__________

Prachtig toch, een beetje plezier moet er zijn in de duivensport !!!

Update 16.00 uur.

Vies weer buiten, regen regen en nog meer regen, bluh.

De oude duiven zijn er vanmorgen uitgeweest, ik laat ze nu niet meer los, straks tegen 17.00 uur maar even afvoeren.

Hebben jullie vorige week Bas Verkerk gezien bij Wedden dat ik het kan? Mooi gedaan Bas, top. Ik denk dat iedere fanatieke liefhebber( en een beetje jong van geest), dit kan. Misschien niet uit 60 maar vast van een gedeelte.

Ik kan van mijn basis kwekers de gehele stamboom opschrijven uit het koppie, net zo lang tot het A-4tje vol is( 6e/7e Generatie) met ringnummers. In de tijd dat ik nog geen pc had, schreef ik alle stamkaarten steeds met de hand( net als iedereen) en al die ringnummers staan nog op mijn harde schijf. Ook van de huidige goede duiven( Dalia ) kan ik de gehele stamkaart uit het hoofd tot en met de 7e Generatie.

Maar ook veel liefhebbers( ik zie het in eigen club), hebben twee jaarse duiven en weten nog niet eens of het een doffer of een duivin is...., deze liefhebbers zien we ook niet op de uitslag trouwens.

Maar grote klasse en respect, je deed het toch maar.

Terug