Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 15E APRIL
15-4-2012

Goedenmorgen iedereen. ( gisteren 3031 verschillende kijkers)

Gisteren Boxtel 150,705 km. 50 mee in de club tegen 570 duiven 41 prijzen ! dus 50/41 In het ACG tegen 2236 duiven begonnen we met  8e  en 35 prijzen( dus 50/35   1:4  dus bij de eerste 25% )

Onze 10-083 Darell (zuster Vechtmachine) kwam niet thuis gisteren, jammer het was een goede duif. Gelukkig werd ze gemeld, reeds tegen 17.00 uur hadden we telefoon. De heer Pit uit De Wetering( tussen Steenwijk en Blokzijl). Hij vertelde: Net na het eten komen er duiven over, en we zien er zo n langs de weg lopen. De rest vloog en deze liep. Hij was ergens tegen aan gevlogen, vleugel kapot. Ik haalde haar natuurlijk snel, en dokter pijnloos(Jaap Bakker) heeft de vleugel gezet. Voor het vliegen is ze weg, maar voor de kweek kan het natuurlijk prima. Jammer. Maar verder alles thuis.

De eerste duif om 12.13.03 en om 12.30.08 hebben we er 40 van de 50.( 17 minuten).

Onze 1e duif was tevens de 1e aangewezen duif. de 11-748 dochter Vechtmachine ! ( vorige week ook onze eerste duif)  vorige week 6e in groot verband en nu 8e in groot verband, dat gaat een goede worden !

update 09.33 uur

Goedenmorgen, de duivinnen er om 08.58 uit gedaan, ff een uurtje de vleugels strekken. Vanaf morgen gaan we proberen( als het weer meewerkt.....) de trainingsduur te verlengen. Tot nu toe hebben ze twee keer per dag een uur mogen vliegen, vanaf morgen proberen dat wat te verlengen. Bij goed weer gaan ze woensdag en donderdag met de auto( lappen).

over gisteren ben ik tevreden, hoog prijs percentage. Natuurlijk had ik graag de eerste gepakt, dat heeft iedereen, maar in aanloop naar de dagfond doen ze het tegen de vitesse mannen goed. De gebroeders Homma hebben ze in topforme, gisteren een onwaarschijnlijke uitslag, de beste uit hun duivenbestaan. Grote klasse. De jeugd heeft de toekomst !!! Gelukkig mag ik daar zo nu en dan aan bijdragen , prachtig.

Ook Daniel had er 6 van de 11 in de punten. Hij had jammergenoeg geen vroege duif. Daniel heeft geen jaarlingen( geen enkele), hij heeft alle jonge duiven vorig jaar verspeelt, de duiven waren maanden opgesloten geweest( angst om ze kwijt te raken), toen ze eenmal buiten mochten waren ze zo weg, al te oud. Dit jaar leerde hij er van, iedere dag zijn de jongen los ! goed zo Daan. komt goed !

Terug