Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 18 april 2012

18-4-2012

Goedendag iedereen.

De duivinnen er uit gehad van 08.15 tot 09.25 uur. We hebben een gewonde duivin, de 10-007 Dee, ze heeft een gat aan de borst van zo'n 1,5 cm. Ze vliegt wel, maar kwam na 10 minuten al terug. Even een paar weekjes thuis en weer mee op de supervitesse( zelfde dag als eerste dagfondvlucht), jammer, is een goede duif. Van de groepsfoto van 8 stuks duiven 2010 zijn er nu 3 uit, de 013 vliegt niet meer, de 083 was vorige week bij de Wetering neergestort, en nu de 007. Dus drie van de zes duivinnen van de foto doen niet meer mee.

Zo heb je steeds nieuwe uitdagingen, de laatste twee seizoenen hebben we al onze echte toppers uit "die mannshaft" genomen. Missouri's Girl, Breanna, Babette, Calla, Dalia...dat zijn echte aderlatingen. En als er dan nog duiven gewond raken of gepakt worden is al je hoop op de jaarlingen "de Nieuwe Garde" zeg maar.

Bij de doffers heb ik gisteren dus èèn doffer er uit gepakt, de 054 denis, zijn vader de 821 trainde gister avond weer volop mee. dus nog even afwachten. De 821 is een rechtstreekse Eijerkamp, speelde bij ons een 1e op een dagfondvlucht maar is toch een wat moeilijke duif. Soms vroeg, en dan weer te lui of te moe om volop mee te trainen. Zijn zoon Denis heeft het zelfde, als jong zelfs drie keer weg( weet u het verhaal van Guus Geluk nog?, dat is hem).

De doffers zijn nu uit het zicht, ik zit achter de pc, kijk naar buiten( 09.43 uur) en zie niets. Ik hoop dat ze de extra trainingen goed oppakken. Twee keer per dag 75 minuten. Als de temparatuur volgende week omhoog gaat, gaan ze naar 90 minuten per keer( 2 x per dag).

Het is wel zo bij ons, dat de duivinnen veel makkelijker trainen dan de doffers, doffers zijn door de week wat lui en zaterdags ook.

update 16.50 uur.

De duivinnen zijn er uit vanaf 15.45 uur.

Vandaag veel eten, ik hou ook van veel eten ;)

Morgen goed eten maar iets minder dan normaal op donderdag, wel super energie maar genoeg is genoeg.

Vanmiddag even bij Dick Vogelzang geweest. Altijd gezellig. ff wat voer gehaald.

Kijkt u wel eens op Facebook? Zit ik ook op sinds een paar weken, heb er geen verstand van, maar is wel geinig.

Nu naar buiten, om 17.00 vrouwen binnen halen.

Terug