Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 25E APRIL
25-4-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen om 08.00 uur was het prachtig weer. De duivinnen hebben gevlogen( met n tussenstop) tot 09.10 uur. Ze hadden wat honger bleek, ze wilden er graag in. De doffers zijn er nu dus uit( het is 09.42 uur), het raakt bewolkt hier.

Rond 12.00 uur krijgen ze de Beute Smurrie. Ditmaal voor 58 duiven 200 gram pinda's met 200 gram kaas, dus 50/50. Twee lepels Olympic. MG Mix er over met een beetje Lecithine olie. Heb het vanmorgen reeds gemaakt, even intrekken. Straks er nog wat hennep door en dan smullen maar.

 

http://www.friesland96.nl/afb/nieuws/Vervoersprogramma2012_april.pdf

 

Update 15.00 uur.

Vanmorgen even naar Houthandel Kuipers geweest te Steenwijk, de heer van der Linde had voor mij fantastisch mooie loketkasten gemaakt voor de jonge duiven.

Ik zie veel broedbakken, loketkasten en zelf gemaakte manden, maar de afwerking van de heer van der Linde is toch wel fenomenaal. En de prijs....Daar heb ik geeneens hout voor.

En waren we aan nieuwe loketkasten toe? Tja, dat zou je wel zeggen, deze waren nog van de jaren 60 door mijn vader zelf gemaakt die we hadden. En toen Ydo zijn koppie er tegen aan kwam tijdens het schoonmaken brak n spontaan aan twee stukken. Dus een geluk bij een ongeluk, mijn jongen kregen nieuwe zitplekken. Binnen 15 minuten hing alles op zijn plaats.

De jonge duiven hebben goed gevlogen( niet allemaal), maar een flink deel heeft twee uur gevlogen, de laatsten gingen er in rond 14.00 uur.

Nu ff pinda's malen voor de kwekers.

Dus kijk om 15.30 uur op www.liveduiven.nl

 

Terug