Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 1E MEI
1-5-2012

Goedenmorgen iedereen,

Bedankt voor de felicitaties naar aanleiding van de mooie vlucht voor ons van afgelopen zondag.

We moeten eerlijk zijn, eigenlijk speelden we tegen de helft van de afdeling, de andere helft in het noorden hadden een mindere vlucht dan wij. Ik zie het hier al, wij zitten in ACG 8 in het puntje en komen niet aan de bak bij de polders en Steenwijk. Maar boven ons komt niemand tegen ons aan de bak. Zo veel invloed heeft wind, trek en ligging plaatselijk. Het kan niet zo zijn dat we nu in eens 20 duiven beter hebben dan onze noorderburen. Nee, zei weten ook( hoop ik) dat bij superuitslagen van hun op korte vluchten de wind en ligging ook mee speelt en nu was het voor ons gunstig.

Eigenlijk vond ik het jammer, ik had veel liever een 320 km vlucht gehad op zaterdag dan een 180 km op zondag. Maar liever een mooie vlucht op zondag dan een slechte op zaterdag. En misschien was het zaterdag wel slecht gegaan voor veel duiven, we zullen het nooit weten.

Jammer ook voor de vrienden die op zondag niet klokken. Maar zeker ook jammer voor ons dat je nu een vlucht hebt gehad die niet mee doet voor de afdeling kampioenschappen. Kijk eens naar onze resultaten de laatste 5 jaar op zondagvluchten.....Jammer dat ze niet tellen. Wel voor WHZB en BOTB natuurlijk, maar ook voor de afdeling hadden we ze er graag bij gehad.

Let op: de prijs van Herstel-Power en Beute Sport gaat vanaf vandaag van € 10,00 naar € 11,00 en de prijs van Olympic MG Mix gaat naar € 32,00. De Prange Suppe blijft gelijk op € 50,00.

Vorige week was ik te gast bij een oudere liefhebber in Smilde, de heer Blomberg had een duifje van me opgevangen( een jong 2012), hij had hem super verzorgt. Dus zeker een compliment. De heer Blomberg vertelde dat hij sinds enige dagen problemen had met een rover die jongen uit de nesten haalde en een oude duiven had doodgebeten. Hij dacht aan een steenmarter. Ik dacht zelf meer aan een rat. Omdat er steeds èèn duif dood gebeten was en een steenmarten toch bekend staat om alles te doden. Ik hoop dat hij hem vangt. Aardige man.

Er zit ook nog een jonge duif in Schoonoord, deze ga ik ook snel halen, het is een Eijerkamp duif. Het zijn beiden jongen van na de telling ( 109 stuks), dus bij het trainen van de laatste dagen zijn er toch 2 of meer verdwaald.

Terug