Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

5 MEI 2012
5-5-2012

Goedenmorgen iedereen.

Prachtig weer hier( het is nu 09.00 uur), ben net uit bed. De buurman is al weer achter ons hok aan het werk. Zo te zien in de kweekvoliere had hij oud brood meegebracht.

Zal vandaag wel niets worden lees ik op diverse sites ( te Quievrain 5024410 0341400). Misschien maar beter gelijk richting huis rijden dan kunnen ze tegen 13.00 uur los te Hazeldonk, dan hebben alle leden van afdeling Friesland een vlucht. Morgen zal het slechter met het weer worden lees ik net. dus..oppakken en verkassen. Mijn mening weet u al. Ik heb ze graag gewoon los. Maar mijn vrouw heeft liever morgen( ging vorige week ook goed).

We kregen gisteren ook een paar topwings ( nieuw duivenblad) via onze ringenman( Bert Slot), het waren er veel te weinig. Ik had begrepen dat ieder lid er n kreeg, eerst persoonlijk per post, toen per club( ook prima) , maar stuur dan wel genoeg. Nu keken ze er even in en werd hij opzij gelegt.

Het was weer beregezellig in onze club, de meesten waren weg om 19.45 uur maar enkelen bleven even nazitten. Om 20.00 uur waren we even netjes stil zo als het moet. De container komt bij ons steeds om 19.20 uur. en respect, steeds precies op tijd, zit nog geen minuut tussen, knap gedaan !

Door ziekte van onze Cor de Jong heb ik gisteren zijn duiven mogen inmanden, en die van Willy zijn vrouw, later die van onze superclub man Reind nog even en die van Daniel voor dat ik mijn eigen duiven in de mand deed. We hopen dat Cor weer snel van de partij is.

Dit jaar hebben we een nieuw inmandgedeelte, je zet je manden binnen neer, gaat via de voordeur het clublokaal weer binnen. En in volgorde van binnenkomst( na de commissie leden) ga je op volgorde in de mand. We hebben 10 manden tegelijk open staan, dus 5 doffers en 5 duivinnen, iedereen zit in iedere mand. Bij ons geen "eigen manden".

Nog even gezellig met Albert Jan de Jong gesproken( oud NPO voorzitter en nu weer afdeling voorzitter) over het mooie aantal jongen wat hij nu heeft, over het voer in de manden( blijft gewoon mais) over het vliegprogramma en diverse andere zaken. Niet in alles laat hij het achterste van zijn tong zien, mag ook niet, er zijn zaken die mij gewoon niet aangaan en daar heb ik respect voor. Maar op vragen waar hij op kan antwoorden doet hij het ook.

Tip: Stel ze gaan vandaag toch los( of morgen), stel je hebt een verwarming op de hokken of warmteplaatjes of stralers. Zet ze even aan voor een paar uur bij thuiskomst( ook voor de laatsten) de koude moet even uit de kop. En als u het hok lekker warm heeft kunt u vanavond ook een koudijs rookblokje gebruiken. Heeft u geen kachel of is het niet uw methode, gebruik dan deze week nog geen rookblokje, daarvoor is het te koud( moet 15 graden of meer zijn) 

Update 11.20 uur.

We hebben een hond ( op visite) van onze Mandy en Bernhard. Het is een soort vuilnisbakkenras, heel lief beest, beetje druk nog. u kunt hem dus wel eens door het beeld zien rennen ( www.liveduiven.nl)

Afdeling 10 is gelost om 10 en 10.15 uur. Prachtig voor hun, jammer voor ons. Ik hoop toch echt op vandaag los. Volgende week reeds fond 550 km, dus morgen of maandag los is wel een beetje kort( wel voor iedereen gelijk)

Update 22.20 uur.

Nare vlucht vandaag. 11 thuis van de 48 nu. Morgen komen er vast een flink aantal na, als het weer maar een beetje mee zit.

Veel duiven weg, sommige liefhebbers hebben nog niets.

Beetje laat gelost h. 13.10 uur. In principe is 13.10 uur niet erg, maar met koud weer, slecht zicht en wind op kop net te veel voor de duiven.

In 2010 hadden we ook zo'n vlucht vanuit de zelfde losplaats. Toen kwamen de duiven na deze rotvlucht goed na en ook in form.

Iedereen succes morgen en hopen op veel nakomers.

Terug